Заклеха се!

15331
Заклеха се!
Избраните за президент на България Росен Плевнелиев и за вицепрезидент Маргарита Попова се врекоха в Народното събрание

Избраните за президент и вицепрезидент на България Росен Плевнелиев и Маргарита Попова положиха клетва в Народното събрание.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се", гласи клетвата, положена от президентската двойка. След подписите си под клетвения лист Росен Плевнелиев и Маргарита Попова целунаха кръста поставен върху Евангелието и взеха благословение от Негово светейшество патриарх Максим.

Смяна на караула!

Дойде денят за смяна на караула. Двата мандата на Георги Първанов изтекоха. На мястото на него и Ангел Марин идват новоизбраните пре...

Новоизбраните президент и вицепрезидент Росен Плевнелиев и Маргарита Попова влязоха в Народното събрание за полагането на своята клетва малко преди 10:00 часа.

Държавният глава Георги Първанов също дойде в Народното събрание.

Преди президента пристигнаха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и други официални лица.

Вицепремиерът Цветан Цветанов пристигна в сградата на Народното събрание с огромен букет.

В Народното събрание дойдоха още посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, както и посланици на други държави, акредитирани в София.

Промени в движението на 22 януари

Въвеждат се промени в центъра на столицата на 22 януари във връзка с встъпването в длъжност на избрания президент на България, съобщих...

Минути по-късно дойде и премиерът Бойко Борисов.

Представителна гвардейска рота посрещна официалните лица пред централния вход на парламента.

Новоизбраните президент и вицепрезидент бяха поканени в пленарна зала от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Двамата влязоха, съпроводени от аплодисментите на присъстващите в пълната аудитория.  

Депутатите започват утре с час по-късно, Плевнелиев полага клетва

Депутатите решиха парламентарното заседание в четвъртък да започне от 10.00 часа. Предложението на председателския съвет на Народното ...

Председателят на парламента прочете решението на ЦИК за избора на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова за президент и вицепрезидент.

След това двамата положиха клетва пред парламента и подписаха клетвения лист. В планерната зала прозвучаха националният химн и химнът на Обединена Европа.

Росен Плевнелиев направи първото си обръщение пред Народното събрание. Слово произнесе и председателят на парламента Цецка Цачева.

Церемонията по полагане на клетвата завърши с обща снимка на централния вход на парламента на народните представители, новоизбрания президент и вицепрезидент и официалните гости.

След клетвата в Народното събрание новоизбраният президент Росен Плевнелиев и вицепрезидент Маргарита Попова присъстваха на литургия, отслужена от патриарх Максим в храм-паметник „Свети Александър Невски”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com