Закриват "Кукерландия" в Ямбол днес

13873
Закриват "Кукерландия" в Ямбол днес
Снимка: svejo.net

15-то издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия” завършва днес в Ямбол, съобщиха от пресцентъра на общината.

В продължение на пет дни хиляди маскирани превземаха града, където се провеждаха атракции и зрелищни събития. Заради огромния интерес централното събитие на фестивала – състезателното дефиле на маскираните се провежда в два поредни дни – на 8 и 9 март. За победителите е утвърден двойно по-голям награден фонд в размер на 10 000 лева, като двете най-добри групи ще получат парична премия от по 2 000 лева.

Днес е официалното откриване на фестивала "Кукерландия" в Ямбол

Пъстрият фестивал "Кукерландия" ще бъде открит официално днес, от 19:00 часа, пред Община Ямбол със зрелищно шоу.  Група "Вакали"...

Организатори на Международния маскараден фестивал „Кукерландия” – Ямбол 2014 са община Ямбол и община Тунджа. Събитието е единственото си по рода си от такъв мащаб в цялата страна. Петдневната, изпълнена с много дефилета, концерти и други зрелищни събития програма, се реализира с подкрепата на много фирми- спомоществователи, институции и медийни партньори. Петнадесетото поред издание на Маскарадния фестивал „Кукерландия” се осъществява със специалната подкрепа на Министерството на икономиката и енергетиката и под патронажа на Министерство на културата. Събитието се осъществява с медийната подкрепа на Българската национална телевизия, Телевизия „Диана ТВ” и „Радио 999”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com