X
 
 

Зам.-министър Александър Манолев си построил имение с европари?

13470 29
photo of Зам.-министър Александър Манолев си построил имение с европари?
Снимка: БГНЕС
Зам.-министърът на икономиката и бивш зам.-министър на туризма Александър Манолев е поредният държавник, чието име бива замесено в "сагата", наречена "Апартаментгейт". Според сайтът за разследваща журналистика "Биволь" Манолев е собственик на имот, в който е построена къща за гости, която е финансирана по проект на Програмата за развитие на селските райони със сумата от 380 000 лв.

Любопитен факт, е че плащането е одобрено през декември 2015 г. от Държавен фонд земеделие (ДФЗ), само месец, след като Манолев е назначен за заместник-министър на туризма.

Не, не се опитвам да защитя Делян Добрев. Друго казвам.

Аз пък разбирам Делян Добрев, когато казва, че му е писнало - ако щете, защото някак ми изглежда по-симпатичен от останалите забъркани,...

Става въпрос за имот, намиращ се между Сандански и курорта Попина лъка, който е купен от зам.-министъра през 2013 г. от фирма ("Ди Ди Ви"), създадена през 2012 г. - собственост е на панамската офшорка Kelgrin Inc.

По-малко от месец след покупката Манолев учредява право на строеж на "жилищна сграда – къща за гости" с РЗП 530,47 кв.м. на фирмата "Агротрейд – Ана Димитрова" ET. Едноличното дружество е регистрирано само седмица след като Манолев купува терена на адреса на неговата сестра в Сандански. През октомври същата година правото на строеж на "Агротрейд" е обогатено с ограда, басейн и паркоустройство.

Междувременно фирмата успешно пише есе до ДФЗ за субсидия от 390 160 лв. по ПРСР. Общата стойност на проекта е за 564 174 лв. утвърдени разходи по договор. Строежът на имението от половин декар приключва успешно през октомври 2015 г. и е инспектирано от ДФЗ през ноември 2015, когато Манолев става зам.-министър. Сегашният министър на земеделието Румен Порожанов тогава е шеф на ДФЗ. През декември 2015 той разписва плащането и така впечатляващият градеж излиза само 170 000 лв.

Снимка: "Биволъ"

Депутатите не пипат ръководството на КПКОНПИ, нов министър и столични общинари в "Апартаментгейт"

Засега блесналите с терасите си, достойни за площадки за строеж на тенис кортове, минифутболно игрище и дори за летища ръководители на ...

В последната декларация на Манолев не пише абсолютно нищо за луксозния терен край Сандански, докато в тази за 2015 г. са описани другите негови имоти, придобити в и около града.

"Биволъ" се свърза с Александър Манолев чрез правителствената пресслужба. На въпрос какви отношения има с Ана Димитрова, ползва ли имота, защо не е деклариран ако го ползва и ще подаде ли оставка, отговорът на Манолев е следният:

"Нямам никаква собственост в Сандански.

През 2012 г. притежавах имот, който продадох на споменатото от вас дружество. Мястото не е декларирано защото няма как да декларирам нещо, което не е моя собственост. Сделката е направена още през 2012 г., когато съм бил в частния сектор.

Да, разбира се познавам се с Ана Димитрова – както казах, аз съм й продал имота. В последствие съм бил и клиент на споменатото място за настанявяне – срещу заплащане, за което имам и издадени документи.

Шефът на Съюза на съдиите: При "Апартаментгейт" въпросът е кой ще провери проверяващите

Важният въпрос в аферата с имотите на властта е кой ще проверява проверяващите, защото случаите от последните седмици засегнаха и проку...

Що се отнася за оставката – готов съм да я подам във всеки един момент. Надявам се подобен акт да е свързан с работата ми, а не с евентуални съмнения".

Проверката в Кадастъра и Имотния регистър обаче показва категорично, че Манолев има множество сделки за земи в района на Сандански и имотите са на негово име. Земята, на която е построена въпросната къща за гости е негова собственост и в момента. Няма никакви данни тя да е продадена, а са налични единствено данни за учредено безсрочно и възмездно право на строеж.

Финансирането с европейски пари на "къщи за гости" цели развитие на селския туризъм. Практиката обаче доста честно показват злоупотреби и уж "къщите за гости" се оказват луксозни частни вили, построени с държавни пари.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 6 потребители
 • ГЕРБ - врагът на българина 6 ГЕРБ - врагът на българина преди 6 месеца Профил на трол?
  Законът ГЕРБ : "Кради, за да имаш, върти далавери, за да управляваш" !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  При управлението на ГЕРБ и ОП, нещата в страната са неспасяеми!!! Подслушване, репресии, псувания, заговори, интриги, простотии и др. !!! Смешникът Борисов със своята маша Цветанов докараха държавата до тази ситуация!!! Смешникът Борисов и Цветанов бавно и неотвратимо вървят към пандиза!!! В най-новата история на България само един факт е по-срамен от управлението на Смешникът Борисов и това виж още ›› е фактът, че Смешникът Борисов и Цветанов са още на свобода!!! Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Човекът, който има отговорност и е натоварен с държавната власт да се бори с корупцията трябва да е прозрачно чист!!! Оказва се, че не е така. При шефа на КНКОНПИ Пламен Георгиев има разминаване в цените на имотното му състояние, става въпрос не само за занижаване на цените, а за жилищно пространство, като се тълкува като общи части!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Сега стана ясно, че Борисов и Цветанов не са се борили с организираната престъпност, а са превърнали МВР в такава!!! "Няма такава държава"!!! Борисов винаги наричаше МВР-то - "неговото министерство"!!! Сега да си носи отговорността заедно с Цветанов - Крайслера!!! След такава политическа "свинщина", Цветанов трябва да го пратят да "сади картофи" с думите - & виж още ›› quot;На колене, защото си престъпник"!!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.4 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Няма подозрения – Мафията ГЕРБ и ОП плаща такса ”Спокойствие” на ДПС!!! Става дума за изнудване!!! Въобще не става дума за религия, а за задължения на всички български граждани, фирми, организации!!! Всички организации плащат своите данъци!!! Става дума за опрощаване на данъци, което е против конституцията и против здравия разум!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.5 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Мафията ГЕРБ и ОП са най голямата напаст върху Българския народ!!! Цигани, Бандите, Крадци, Убийци, Измамници, Лъжци и Манипулатори всички тези са в Мафията ГЕРБ и ОП!!! Мафията ГЕРБ и ОП се управлява от Смешникът Борисов!!! Дано скоро Мафията ГЕРБ и ОП да паднат от властта и всички те да влязат в затвора, където им е мястото!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ ! виж още ›› !!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.6 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Смешникът Борисов е с поведение на тотално объркан човек, на човек в паника, който се чуди на кого да прехвърли вината, както впрочем обикновено го прави!!! Смешникът Борисов за тези 10 /десет/ години винаги е стоварвал вината върху друг, от болната на здравата глава!!! Десет години под носа му са работили паралелни структури, ако това твърдение, което той казва, е вярно!!! Това е просто поразява виж още ›› ща новина!!! Такова беше и цялото му управление!!! В някакъв паралелен свят живее този човек??? „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.7 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Смешникът Бойко Борисов е прост премиер, при това и мутра мафиот, прости министри, прости управляващи - затова се разбират и поемат всичко, заедно с мезетата. За простите избиратели има време, ще дойдат избори и с големите субсидии - десетки милиони, които ГЕРБ е натрупала, ще си ги купи. Просто е !!! Проста държава !!!!!!!!!!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.8 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Групировката ГЕРБ и ОП действат като старите групировки - изнудват, крадът, присвояват нагло и още по-нагло слага лепенки ГЕРБ и ОП!!! Ако си от ГЕРБ и ОП ставаш за всичко, но проблемът е, че само съдии, прокурори, полицаите, тъпанари, мафиоти и мутри са в този отбор на мафията!!!! Проверки и обиски МОГАТ да се правят навсякъде, но трябва съдебно решение !!! Не може КПКОНПИ и полицаите да безчинс виж още ›› тват навсякъде !!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.9 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП започнаха да използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници!!! Опитват се да смажат тези, които показват как ГЕРБ и ОП - тази организирана престъпна група, разграбва България!!!. Това няма да спре умният български гласоподавател!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка виж още ›› “ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.10 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  На 31.10.2013 г Йордан Цонев заявява в НС: „Бойко Борисов е мутра. Той е основател на СИК. Казвам го от трибуната на парламента и въобще не се притеснявам. Като говорите, че трябва да изчистим мутрите от България, трябва да почнем от вашия председател.) „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.11 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Смешникът Бойко Борисов не спира да говори простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и виж още ›› населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.12 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП е овладяла всички институции в държавата, както и всички медии. С малки изключения. Така омертата се спазва, но тя наказва всички. Унизена България се отдалечава все повече от Европейските ценности. Смешникът Бойко Борисов, без срам и притеснение ни унижава навсякъде по света. Наскоро дори и в ООН. Европейската сцена вече му е тясна. Смешникът Бойко Борисов не спира да говори виж още ›› простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.13 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Вече ми стана безинтересна темата за имотите на този или онзи, имам чувството че някой добре платени интриганти вече се чудят от къде да извадят някаква мърсотийка за някой. Тоя това има ,друг това купил пък го продал и какви ли не глупости, ми имат хората бе, като мога да имат ще имат, тези дето най-много лаят дали пък нямат ??? Вместо да обикаляте като мушмороци в трънките да снимате някой и нещ виж още ›› о, що не направите нещо полезно , нещо да произведете, нещо хубаво за някой да направите, стига с тази отрицателна енергия, спрете бе хора, винаги е имало заможни и не заможни хора, и преди 10 беше така, нищо не се е променило.
 • Дебела Мара 5.1 Дебела Мара преди 6 месеца Профил на трол?
  Ти от далавераджиите ли си или си апартаментен помощник на Гьон сурата Каунчо, или си суджук от ония едрите, пък може да си и обикновен кучешки салам от стадото на СИК Мафиота !
  : 0 !
 • Дебела Мара 5.2 Дебела Мара преди 6 месеца Профил на трол?
  Ти от далавераджиите ли си или си апартаментен помощник на Гьон сурата Каунчо, или си суджук от ония едрите, пък може да си и обикновен кучешки салам от стадото на СИК Мафиота !
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 5.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ето един случай за Ковещи: злоупотреба с власт и влияние и конфликт на интереси за реализирано еврофинансиране по програмите за развитие! Такива трябва да бъдат осъдени да върнат парите в двоен размер и забрана за заемане на държавна и/или общинска служба (вкл. избираема индивидуална и/или колективна)! Копане на домати в с. Петрино, като предците му!
 • Боко Мазника от БРЕГ 4.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Прави ми вречатление, че когато БСП е на власт НЯМА ПАРИ ЗА НИЩО, даже една улица да асфалтират. След тях започнахме с "постна пица", сега вече темата е друга: Защо ББ дал но този или на онзи толкова милиона, защо построил това, а не онова, защо вдигнал запратите на теза, а не на другите, имало много богати на фона на пенсионерите.... ЯВНО СМЕ СВИКНАЛИ ВСИЧКИ ДА СМЕ БЕДНИ, С КУПОНИ ЗА ХЛ виж още ›› ЯБ, СПИСЪЦИ ЗА ЖИЛИЩА, КОЛА или ТЕЛЕВИЗОР. Забравихме за КОРЕКОМ и ПОКАЗНИТЕ МАГАЗИНИ!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  И ти си от тези, които защитават КРАДЦИТЕ! Не намесвайте ББ за щяло и нещало. Той ще си отговаря,ако е нужно и пред който трябва. Ама вече ви лъснаха крадливите и лакоми задници и търсите всякакъв начин да се оправдаете и скриете. Може да се скриете от всичко друго, но не и от НАРОДНОТО ПРЕЗРЕНИЕ!!!
  : 3 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  С РУБЛИ МОЖЕ, НО С ЕВРО-ПАРИ НЕ! За това обръщайте еврото в рубли и никой от БКП/БСП/ДС няма да Ви бърка в джоба и под юргана. Ха ха ха ха.... Мунчо Радев, ген. Бонев и Армен Бабикян щели да връщат комунизЪма по нареждане на Рещетников. Ужас"Т"! Залоствайте здраво мандрите!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ще залостваме Циклопе, за да не дойде циганската сбирщина на Бат Ваньо Мангала, предвождана от джобния великан ГНОМА !
  : 3 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ще залостваме Циклопе, за да не дойде циганската сбирщина на Бат Ваньо Мангала, предвождана от джобния великан ГНОМА !
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Е до кула ми дойде от тия боклуци. Ясно е че са крали много, но пък толко нахално. Но народа, си е тъп и си го заслужава...
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !