X
 
 

Зам.-министър пуснал тонове италиански боклук у нас

3219 5
Зам.-министър пуснал тонове италиански боклук у нас
Снимка: Getty Images
Зам.-министър на околната среда и водите е разписал съгласие за трансграничен превоз на 25 000 тона отпадъци от Италия у нас. Това съобщиха от държавното обвинение, като уточниха, че заповедта е от 06.12.2019 г. В оглавяваното вече от Емил Димитров-Ревизоро след ареста и обвинението срещу Нено Димов заради водната криза в Перник Министерство на околната среда и водите, за боклука отговаря зам.-министърът Николай Кънчев, излъчен също като бившия инастоящия екоминистър от квотата на ВМРО.

От прокуратурата уточниха, че в хода на извършените процесуални действия на площадка в Плевен са открити огромно количество отпадъци, част от тях - в бали с нарушена цялост на опаковката. Изяснено е, че за тази площадка дружеството, което я използва не разполага със съоръжения за третиране на отпадъци, обектът не е водоснабден и електроснабден, няма назначени работници по трудов договор.

Нено Димов остава в ареста

Бившят екоминистър Нено Димов, обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник, остава за постоянно в ареста. Това р...

От прокуратурата поясниха, че след уведомяване от наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Плевен, обвинител №1 е сезирал министъра на околната среда и водите. Иван Гешев е поискал да бъде възобновена процедурата, с която е издадено разрешителното, заради установено съществено нарушение на изискване за законосъобразност.

„Въз основа на разкритото конкретно нарушение, при издаването на решението за съгласие за трансграничен превоз, главния прокурор възложи на Върховната административна прокуратура да сезира министъра на околната среда и водите да извърши проверка и предприеме необходимите законосъобразни мерки“, допълниха от прокуратурата.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  хайде тогава всички буклуци да идат в софия, от където са договорирани!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  не, 700 000 тона, цяла композиция
 • Емигрант 2 Емигрант преди 1 месец Профил на трол?
  Хайде бе,току така без знанието на министъра и неговият шеф Боко,зам.министерчето ще разреши внос и транспорт на 25 000 тона отпадъци и боклук от Италия към България. Пак си намерихте изкупителна жертва.Гешев що се прави на ощипана девица,той отлично знае кой ,къде и как е станала далаверата и къде са отишли пачките с пари. Блажени са вярващите.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Е, ти сега искаш да кажеш, че мафията си има глава и опашка!
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И колко милиона са потеглили в куфарчета към едно високо място ? А оня квадратния Тулум освен с паспорти и с боклукчийските далавери ли е експерт ? И докога в това правителство ще е пълно с далавераджии ? Докато Мутрата бъде изритан !