Замъкът край Равадиново става притегателен център за китайски туристи

10203
Замъкът край Равадиново става притегателен център за китайски туристи
Снимка: www.zamaka.bg

Замъкът „Влюбен във вятъра" ще стане център за привличане на китайски туристи и инвеститори на Балканския полуостров. През септември в него ще бъде открит офис на китайския институт по туризъм /China Outbound Tourism Research Institute/, чрез който ще се предлага комбиниран туриситчески продукт в страните от региона.

За проекта си Замъкът е класиран на първо място и награден със златен приз в категорията „Качество на туристическия продукт" на Световното туристическо изложение ITB China в Шанхай. Наградата бе връчена на собственика на замъка Георги Тумпалов от Волфганг Арлт - Директора на China Outbound Tourism Research Institute по време на официалното откриване на туристическия сезон в Созопол.

Преди официалното връчване на високия бе представен пълният пакет от услуги, които предстои да бъдат предоставени на китайските туристи.

На изложението в Шанхай проектът на Замъка успя да се пребори с други 300 000 проекта от целия свят. В категорията „Качество на туристическия продукт" на второ място след „Влюбен във вятъра" останаха кралските музеи Гринуич в Лондон. Златното отличие нарежда българският атракцион до популярни дестинации, класирани на първите места в другите категории: Националния борд за туризъм на Емирство Шаржа от ОАЕ, световноизвестния курорт Бинтан Ризорт в Сингапур и Туристическият конгресен център на Лос Анджелис, предаде Стандарт нюз.

По инициатива на Европейската туристическа асоциация и на китайското правителството 2018 е обявена за година на интензивен туристически обмен, главно в посока от Китай към Европа. Китайският институт по туризъм насочва туристите към европейския континент чрез представителствата си в Пекин и Хамбург. Третото представителство на института ще бъде в българския Замък.

Откриха замъка на крал Артур

Археолози откриха руините на средновековен замък в графство Корнуол, за който се предполага, че е бил собственост на легендарния крал А...

„Ако чрез офиса си тук ние успеем да привлечем само 1% от китайските туристи, това означава 14 млн. китайци да посетят България и съседните страни", каза Волфганг Арлт, директор на китайския институт по туризъм.

„Ние винаги се стараем да работим в перспектива и да предлагаме качествен продукт, който получи поредното международно признание. Вече насочваме погледите си към следващата година и отново ще бъдем новатори и фактор в туризма - не само в България, а и по света", заяви собственикът на Замъка Георги Тумпалов.

Всъщност китайски туристи вече идват тук, уточни управителят на „Влюбен във вятъра" Янко Кръстев. Замъкът вече активно се рекламира в Китай. Изработен е сайт на китайски език, преди дни журналисти от най-голямата агенция Синхуа са направили репортаж за него, дестинацията влиза и в програмите на китайските туроператори.

За китайските туристи в Замъка е разработена специална програма. От 2018 г. тук ще работят аниматори и гидове с китайски език, ще се предлага китайска кухня, туристите ще ползват отстъпка при нощуване в съседните хотели, експозала ще бъде предоставена на разположение на китайското правителство. Разработва се и нов проект „Един ден в живота на българите".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com