Започна работата по два важни обекта в Пловдив

10858
Започна работата по два важни обекта в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Направена бе една първа копка за два важни обекта в Пловдив, съобщи БГНЕС

Министърът на транспорта и съобщенията Данаил Папазов направи днес, 3-ти януари, символичната първа копка на обновяването на жп линията Пловдив – Стамболийски.

Катастрофа спря влаковете по линията София - Бургас

Спряно е движението по подбалканската железопътна линия София-Бургас заради катастрофа в района на град Николаево, предаде БГНЕС. Авт...

Ремонтът на ж.п. трасето Стамболийски – Пловдив ще струва над 67 млн. лв. с ДДС. След завършването му влаковете ще могат да се движат със 160 км/ч.

Първата копка за обновяването на жп линията дава старт и на един отдавна обсъждан в Пловдив проект, за който досега не се намираха средства, а хората бяха излагани на редица рискове и неудобства. Става въпрос  за връзката между кварталите Южен и Западен, които са разделени от жп линията. Всеки ден хората пресичат с риск за живота си, но в проекта за жп линията влиза и благоустрояването на района в размер на над 3 млн лв. Ще бъдат изградени две пасарелки за минувачите - едната временна до приключване на строителните работи по подлеза на улиците "Царевец" и "Модър", а другата, в квартал Прослав - постоянна.

Пасарелките ще бъдат оборудвани с асансьори, а стойността на обектите, важни за Пловдив, са 3 млн 200 000 лв, осигурени изцяло от бюджета на НКЖИ. Автомобилният подлез ще улесни значително транспортните връзки в тази част на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com