Започва фрезоването на настилката на пътя Своге-София

1374
Започва фрезоването на настилката на пътя Своге-София
Снимка: МВР

Следобед започна фрезоването на пътната настилка на пътя Своге-София в отсечката от водостока, преди пътния инцидент до моста над река Лесковдолска, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

За започване на предвидените ремонтни дейности агенцията е трябвало да получи необходимите разрешения от разследващите органи. Следователите днес са взели проби от мантинелите в отсечката.

Над 60% от българите одобряват подадените министерски оставки

61% одобрение за трите министерски оставки в кабинета Борисов 3, показва експресно национално представително проучване на социологическ...

Фрезоването и почистването на трасето се налага да продължи и утре. Дейностите се извършват без спиране на движението в една лента. След като приключи фрезоването, в сряда ще започне преасфалтирането и движението по пътя Своге - София ще бъде спряно.

Обходните маршрути за леките автомобили са пътят София - Монтана и след това пътят Своге - Искрец - Бучин Проход.

Тежкотоварните камиони и автобусите, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград, за да не влизат в Искърското дефиле.

Междувременно от фирмата “Трейс Груп Холд” АД изпратиха писмо до медиите, в което уточняват, че на 28.08.2018 г. в дружеството се е получило писмо от Агенция “Пътна инфраструктура”, с което, "за разлика от досега, коректно, с оглед договорните условия, ни уведомиха за констатирани технически проблеми с посоченото трасе, които според тях са ангажимент на компанията и искане за остраняването им.

Без промяна остават пострадалите в катастрофата край Своге

Без промяна остава състоянието на трите жени, които пострадаха тежко при автобусната катастрофа край Своге. Това съобщиха от пресцентър...

Готовността ни за мобилизация и извършване на необходимите строително-монтажни работи бе изразена към АПИ на следващия ден, след което координирано със съответните органи сме извършили необходимото и започнахме работа по обекта. Правим това, независимо от липсата на предоставена ни обосновка защо се приема, че наличните дефекти са наша отговорност, тоест са произтекли от процеса на строителство и асфалто-полагане, завършило през 2014 г. Такава обосновка е необходима с оглед на изясняване на договорните отношения", посочват още от "Трейс".

Новината е обновена в 18:14 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com