Започва ремонтът на "Цариградско шосе"

14575
Започва ремонтът на "Цариградско шосе"
Снимка: БГНЕС

От днес, 27 март, започва въвеждането на временна организация на движението във връзка с рехабилитация на бул. "Цариградско шосе" от надлез над бул. "Г. М. Димитров" до надлез над бул. "Александър Малинов", включително прилежащите съоръжения.

Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Градска магистрала", съобщиха от Столична община. Строително-монтажни работи включват надлеза по бул. "Цариградско шосе" при бул. "Г. М. Димитров", надлез по бул. "Цариградско шосе" над бул. "Александър Малинов", пешеходен подлез под бул. "Цариградско шосе" при Окръжна болница, рехабилитация на централни и локални платна на булеварда от надлеза над бул. "Г. М. Димитров" до надлез над бул. "Александър Малинов". Строителните дейности включват и рехабилитация а подлеза "Царевец" на Орлов мост, която се извършва в момента. Строителството ще се извърши на няколко етапа, като първият етап включва надлеза при "Г. М. Димитров".

Във връзка със строителните дейности на 27 март започва подготовка и въвеждане на временна организация на движение. В периода 27.03.2014 г. – 31.03.2014 г. пред и зад надлеза се затварят левите ленти на всяко платно (в протежение на 50 м), за да бъде извършено прекъсването на еластичната ограда /мантинела/ и да бъде положен асфалт за преминаването от едното платно в другото. За времето на ремонта се въвежда ограничение на скоростта във всяка посока от 80 до 40 км в час.

Столична община е уведомила за предстоящия ремонт и временна организация на движението Министерство на здравеопазването, Спешна медицинска помощ, КАТ, Столична дирекция на вътрешните работи. По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни.

На 1 април започва основният ремонт на пътното платно в посока Пловдив на надлеза при бул. "Г.М.Димитров". Движението в двете посоки ще се осъществява в платното посока център. Срокът за изпълнение е 45 календарни дни.

От 16 май се обръща движението и се затваря платното в посока център.

Предвижда се около 15 май да започнат строителни работи по надлеза по бул. "Цариградско шосе" над бул. "Александър Малинов".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com