Започва ремонтът на моста на 4-ти километър в София

14764
Започва ремонтът на моста на 4-ти километър в София

До края на месеца започва ремонтът на моста на 4-ти километър. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти при извършената от нея проверка на ремонта на подлеза на Орлов мост.

"За съжаление това ще е свързано със затруднения и стесняване на движението", каза още тя. "При започване на ремонта на 4-ти километър движението по бул. "Цариградско шосе" ще се осъществява в едното платно като поетапно ще се стесняват платната, за да може да не се спира движението. Около месец ще има неудобство в едната посока, съответно след това и в другата, но наистина е важно", посочи Фандъкова.

Три месеца без трамвай №7 заради ремонт на релсите

В продължение на поне три месеца трамвай №7 в столицата няма да се движи. Причината е ремонт на релсите, а покрай него и реновиране на ...

„Миналата година имаше отломки, които падаха от моста на 4-ти километър, така че от гледна точка на сигурността е изключително важно да направим тези съоръжения", допълни Фандъкова.

Общината предвижда ремонти на едни от най-ключовите булеварди в столицата. „Цариградско шосе", „Ботевградско шосе", Лъвов мост и кръстовището на Семинарията ще блокират столицата за няколко месеца, предаде КРОСС.

Столичният общински съвет прие бюджета от близо 1,5 милиарда лева - с 250 милиона лева повече в сравнение с миналата година, половината от които са предвидени за инвестиции, а повечето ремонти ще се финансират от Брюксел. Европейската комисия отпуска около 470 милиона лева за София, които ще се изразходват основно за пълненето на дупките и укрепването на опасните тунели и мостове.

 

Променят движението на тролеите заради ремонта на бул. "Трети март"

Заради ремонта на бул. „Трети март” движението по тролейбусните линии във Варна ще бъде променено от 10 март...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com