"Запретват ръкави" по обхода на Габрово тази година

45040
"Запретват ръкави" по обхода на Габрово тази година

През 2015 г. ще се положат максимум усилия, за да се навакса закъснението от година и половина, което е натрупано при изпълнението на обекта. Това подчерта вицепремиерът Томислав Дончев.

Той заедно с министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров направиха пълна инспекция на трасето на обходния път на Габрово.

Предстои да се изградят най-сложните съоръжения от обекта, които са изцяло ново строителства - 4 моста, тунел с дължина 540 м, както и два пътни възела, обясни Павлова. 

Фирмата, поддържаща републиканските пътища в Габровско, не е готова за зимата

В доклад към министър-председателя Близнашки областният управител на Габрово Лиляна Хранова заявява, че към 3 ноември фирмата, която ос...

През следващите месеци другото основно предизвикателство е отчуждаването на необходимите имоти, тъй като през миналата година не е предприето нищо. Предстои уведомяването на около 600 собственици и изплащане на обезщетенията.

Съществено са завършили строително-монтажните работи и по втория участък с дължина 3,2 км. Извършена е рехабилитация и реконструкция на съществуващия път. Трасето минава западно от кв. „Войново“ и завършва при с. Чехлевци. Третият, четвъртият и петият етап са изцяло ново строителство. Третият участък /5 км/ е от пътното кръстовище с път III-4404, с. Чехлевци до п. в. „Дядо Дянко“ в Габрово. Четвъртата отсечка /4,1 км/ е от п. в. „Дядо Дянко“ до кв. „Радецки“.

Предвижда се и изграждането на етапна връзка на обходния път на Габрово с Шипченския проход /3,1 км/. В петия етап е строителството на участък от 10,5 км - пътна част с 6 виадукта и 5 тунела, включително и тунела под Шипка с дължина около 3,2 км. Той е предвиден за периода до 2020 г., информира АПИ.

Ще завършим изграждането на обходния път на град Габрово в срок и съгласно заложените параметри. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на днешната инспекция, информира пресцентърът на МТИТС.

Започва ремонтът на обходния път на Елхово

Стартира рехабилитацията на обходния път на Елхово. Символичната първа копка на обекта ще направят министърът на регионалното развитие...

Проектът „Път III-5004 „Обход на гр. Габрово“ от км 0+000 до км 31+000, участък от км 0+000 до км 20+124.5 и етапна връзка от км 0+000 до км 3+130“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. Той включва строителството на участък от 23,25 км, етапна връзка на обхода със съществуващия път І-5 (3,1 км) и изработването на разширен идеен проект за тунел под връх Шипка.

Изпълнението на първият участък - рехабилитацията на 7,6 км от съществуващия път, завърши в края на 2013 г. Участъкът започва от кръстовището след село Донино, от което обходният път се отделя от път І-5 Велико Търново – Габрово и завършва преди пътен възел „Поповци” на път II-44 Севлиево – Габрово. На обекта са извършен ремонт на пътната конструкция, ремонтирани са моста над река Янтра и надлеза с общинския път за село Велковци. Подобрено е отводняването на пътната настилка. По цялото трасе е положен нов асфалтобетон, поставена е нова хоризонтална маркировка, монтирани са нови пътни знаци.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com