Затварят кръстовището на Семинарията на 15 май

11017
Затварят кръстовището на Семинарията на 15 май
Снимка: Thinkstock/ Guliver

В четвъртък ще бъде затворено кръстовището на Семинарията. Това каза столичният зам.-кмет по транспорта Любомир Христов при проверка на строителните дейности на кръстовището, предаде „Фокус” .

„Основната причина е прогнозата за времето. Утре се очаква интензивен валеж, което ще възпрепятства изпълнението на бетоновите работи. Процесът е непрекъсваем. Заедно със строителите планирахме в сряда срещу четвъртък през нощта кръстовището да бъде затворено и да бъде отворено в понеделник сутринта”, каза още Христов.

Кръстовището на Семинарията остава напълно затворено за пет дни

В периода 14 - 18 май (от сряда до неделя) кръстовището на Семинарията ще бъде напълно затворено. Това съобщи столичният кмет Йорданка ...

Кръстовището ще бъде затворено от бул. ”Джеймс Баучер”, бул. „Черни връх”, гара „Пионер” и площад „Велчова завера”. Ще бъде преустановено изцяло движението на градския транспорт по този маршрут. На този етап не се променя крайният срок за завършване на проекта.

„Усилията ще бъдат насочени в четвъртък към отливането на бетона, за да може в понеделник сутринта да бъде отворено кръстовището. Ако се наложи да бъде удължен срокът на затварянето, ще уведомим хората незабавно”, допълни зам.-кметът.

Обходните маршрути на градския транспорт ще са по бул. „Джеймс Баучер”, бул. „Черни връх” и бул. „Драган Цанков”.

„Затваряме кръстовището от съображения за сигурност, тъй като предстоят да бъдат изляти няколко тона бетон, в рамките на няколко дни. Могат да се използват и буферните паркинги, построени по линиите на метрото. Те са безплатни за всички, които използват метрото”, каза още Христов.

Ще затворим кръстовището на Семинарията, предупреждава Любомир Христов

Най-вероятно ще се наложи няколко дни затваряне на кръстовището при Семинарията. Това каза за заместник-кметът по транспорт и транспорт...

По думите му до настоящия момент няма забавяне в изпълняването на сроковете. „Приключи полагането на асфалтовите настилки по бул. „Николов Мушанов” и строителните работи по отношение на пешеходните зони и велоалеите”. Продължава работата по ремонта на Лъвов мост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com