Затварят за ремонт северното платно на "Цариградско шосе"

9621
Затварят за ремонт северното платно на "Цариградско шосе"
Снимка: БГНЕС

В понеделник започва ремонтът на северното платно на столичния бул. "Цариградско шосе" в участъка от бул. "П. Яворов" до ул."Алфред Нобел". За да бъде извършен ремонтът, пътните платна, водещи към центъра на София, ще бъдат затворени, обяви заместник-кметът по транспорта Любомир Христов, съобщи БНР. Движението ще бъде пренасочено двупосочно в южните платна на "Цариградско шосе" - посоката, която води от центъра към Околовръстния път. В рамките на следващия месец ще се извършва рехабилитацията на участъка в близост до МВнР до района след моста на булеварда, който преминава над "Алея Яворов" и бул. "Михай Еминеску". Ще се направи цялостно преасфалтиране и ремонт на конструкцията на пътя в местата, където има необходимост от усилване.

Христов обясни, че както на бул. "Цариградско шосе", така и на всички основни пътни артерии, включени в програмата за рехабилитация, предварително е направено заснемане от експертите от Агенция "Пътна инфраструктура" и са уточнени по-слабите участъци в конструкцията на улици и булеварди, които се нуждаят от допълнителни усилвания.

Нов ремонт на "Цариградско шосе" от 1 юни

От 1 юни още една тапа ще затрудни движението по столичния бул. „Цариградско шосе". След 10 дни от Столична община започват ремон...

Христов посочи още, че съществена част от проекта е подмяната на еластичната ограда /мантинела/ с нова, отговаряща на съвременните европейски нормативи. Тя ще бъде с много по-голяма носимост и така ще се повиши безопасността на движението, защото ще може да задържа по-тежки или движещи се с по-висока скорост превозни средства. Локалните платна и тротоарите също са част от проекта.

В рамките на този етап ще бъде затворен и тунелът, който минава под "Цариградско шосе" и води към Телевизионната кула. Там ремонтът ще продължи около 15 дни, след което, отново с промяна в организацията на движението, трафикът в тази посока ще може да използва тунела.

Целият проект за ремонта на "Цариградско шосе" е на стойност 20 млн. лева, като в началото на септември трябва да приключи работата по основните пътни платна. Продължава работата по другите участъци, които вече са затворени. В момента се асфалтира участъка между бул. "Копенхаген" и разклона за "Младост".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com