Заваля сняг и настана хаос по магистралите

2788
Заваля сняг и настана хаос по магистралите
Снимка: Евгения Чаушева/Actualno.com

На магистрала "Хемус" имаше няколкочасова блокада заради аварирал камион. В момента колите се изтеглят в посока София, но опашкат е километрина. Задръстването беше предизвикано от усукал се ТИР при тунел "Топли дол", който вече е отстранен от пътя.

Затруднено беше движението на входа на София откъм Перник. През деня имаше проблеми на магистрала „Люлин”. Колона от камиони се изви още по обяд на магистрала „Люлин” на изхода от София. Камионите бяха спрени, за да минат снегорините.

Сняг предизвика хаос по пътищата на Хърватия, Босна и Херцеговина

Тежките зимни условия предизвикаха сериозни проблеми с трафика в Хърватия, където повечето от пътищата са със снежни покривки, съобщава...

Получихме сигнали и за затруднения в движението по магистрала „Тракия” в района на Ихтиман. Там трафикът е усложнен и заради ремонти, съобщиха от btv.

В късния следобед се образуваха километрични опашки от автомобили, заради силно заснежения участък край Вакарел. Подобна беше и ситуацията на магистрала „Хемус”, където също се образуваха огромни колони от коли и камиони.

По-рано днес, отново на „Тракия”, но край Стара Загора катастрофира камион. Оказа се, че водачът е заспал и се е забил в мантинелата.

На магистрала „Струма” стотици попаднаха в снежен капан. От Пътната Агенция съобщиха, че ще санкционират фирмата, отговорна за почистването.

Заради снегонавявания камионите бяха отбивани от пътя край Бобошево. Много от пътищата в Кюстендилско бяха трудно проходими. Хората изляха недоволството си в социалните мрежи, публикувайки кадри на задръствания и закъсали в снега автомобили. От АПИ съобщиха, че ще санкционират снегопочистващата фирма за забавянето.

Първи сняг и на Шипка

Първият сняг за тази зима падна на прохода Шипка, предаде БГНЕС. Цяла нощ няколко машини на отговорната пътноподдържаща фирма почиства...

По обяд международният път Е-79 между Монтана и Видин беше затворен за часове заради катастрофа между камион и микробус. След удара камионът се завъртял и препречил и двете платна. До изтеглянето му шофьорите изчакваха на място, опашките от камиони от и за Видин бяха километрични.

Усложнена e обстановката и в прохода „Шипка”. Там започна да вали в късния следобед, във високите части има и мъгла. Вали скреж, а не сняг, което допълнително затруднява движението, както по южния, така и по Северния склон. Температурата на въздуха е 5 градуса под нулата, което е предпоставка за образуването на заледени участъци. Желателно е шофьорите да карат на ниска предавка и да спазват препоръчителната дистанция от 70 метра, тъй като над 1000 метра надморска височина и видимостта е намалена. 4 машини обработват 28-километровия Шипченски проход.

Сериозни проблеми имаха шофьорите на пътя София – Варна край Угърчин. Заради заснеженото платно се образува километрична опашка. Стигна се и до леки катастрофи.

 

 

АПИ ще санкционира фирмата, почистваща АМ "Струма" в област Кюстендил

Агенция "Пътна инфраструктура" ще санкционира пътноподдържащата фирма на АМ "Струма", отговорна за снегопочистването на магистралния уч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com