X
 
 

Знаково име реши да напусне прокуратурата

3766 0
Знаково име реши да напусне прокуратурата
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Едно от известните имена в прокуратурата обяви, че напуска системата. Става въпрос за Андрей Янкулов, който беше зам.-вътрешен министър в служебния кабинет, воден от Георги Близнашки. Янкулов беше и заместник на правосъдния министър от второто правителство на Бойко Борисов - Христо Иванов, но остана малко по-дълго на поста си, след като самият Борисов не се съгласи той да си тръгне заедно с Иванов. А как и защо си тръгна Иванов - заради промените в Закона за съдебната власт и структурата на ВСС, припомнете си в този материал!

Решението си Янкулов съобщава в личния си профил във Facebook, пише специализираното правно издание lex.bg. А мотивът, който посочва, е, че прокуратурата тръгва по път, който той не одобрява.

Борисов уволни и зам.-министъра на правосъдието Андрей Янкулов

Заместник-министърът на правосъдието с ресор "Затвори" Андрей Янкулов е подал оставка. Премиерът Бойко Борисов е издал заповедта, с ко...

"Със смесени чувства на тъга и облекчение днес подадох оставката си като прокурор. Решението беше трудно, но добре обмислено и в никакъв случай – емоционално. Напускам работа, която харесвах. В продължение на немалко години в Софийска районна и Софийска градска прокуратура имах шанса да работя заедно с хора, от които научих много и с които би се гордяла всяка една европейска прокуратура. За съжаление на всички ни обаче, не те дават облика на институцията.

За близо 13 години като обществен служител съм допускал не една и две грешки. С чисто сърце в днешния ден на равносметка обаче мога да кажа, че всички решения в работата си съм вземал, повлиян единствено от фактите по случая, закона и разбирането си за добро и справедливо. Успех на всички колеги! Повече от всичко се надявам да опровергаете моя песимизъм за развитието на прокуратурата, като гарант за върховенството на правото в България."

Припомняме, че вчера, 26 ноември, президентът Румен Радев утвърди за нов главен прокурор Иван Гешев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално