X
 
 

18 млн. лева приходи се очакват от данъка за МПС в София

802 3
18 млн. лева приходи се очакват от данъка за МПС в София
Снимка: БГНЕС
"В пари очакванията са 18 млн. лева да има допълнителни приходи от данъка за моторните превозни средства и около 20 млн. лв. от данъка за възмездно придобиване." Това каза зам.-кметът на София Дончо Барбалов в интервю за БНТ.

Той допълни, че столичани със стари коли ще плащат по-висок данък с около 10 лв., но целта не е да се акцентира върху увеличението, а върху мерките да се използва повече градски транспорт. По думите шофьорът трябва да разбере това.

ЕК дава 94 млн. евро за централа за енергия от отпадъци в България

Европейската комисия одобри близо 94 милиона евро за високоефективна централа за комбинирано производство на енергия от отпадъци в Бълг...

"На този етап не се предвижда увеличение на билета за градски транспорт", допълни още Барбалов.

"Не съм сигурен какви са били точно обещанията предизборно. Но това, което в момента се предлага, е свързано с политиката на общината в две много приоритетни области - околната среда и инфраструктурата, особено инфраструктурата, свързана с районите. Промяната на данъците, що се отнася до МПС, дава възможност на общината да увеличи тежестта на екологичния компонент - да накажем тези, които замърсяват повече и да поощрим тези, които замърсяват по-малко. На практика за Евро 5, Евро 6 превозните средства не се предлага промяна в екологичната компонента, а за по-мощните и по-замърсяващите съответно такова е предвидено", обясни Барбалов.

"Ние му показваме, че не е ок да кара замърсяващ автомобил. Увеличаваме средствата за градски транспорт", каза още зам.-кметът.

По думите му целта е през 2020 г. да се пренасочат средства към т.нар довеждащ транспорт, за да може да се създаде удобен вътрешен транспорт в самия квартал. По думите му ще има увеличение на пробега на градския транспорт.

Алармират за опасно замърсяване на въздуха в София с азотен диоксид

Мрежата от доброволци за измерване на чистотата на въздуха AirBG.Info отново измери стойностите на азотен диоксид на 30 места в София. ...

Вижте какво каза кметът на София за увеличението на данъците в ТАЗИ СТАТИЯ

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • ще си купя каруца 2 ще си купя каруца преди 2 седмици Профил на трол?
  Очаквайте от умрял писмо! Хората вече нямат пари, свършиха ни. Изключвам тези, които имат пари, защото те карат сравнително нови и хубави коли, за които ще плащат досегашния данък.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Добра идея, да тръгнем с каруци и кончета по Софйските булеварда. Тия с каруците никой не ги бара, нито си плащат тока, нито данъците. Скоро минавали ли сте през Факултета д авидите кви палатаи са изникнали там.
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Господа и дами, ами направете градски транспорт, то в момента няма адекватен такъв! Ако не си близо до Метрото какво правиш? Сменяш три или четири транспорта за да стигнеш на работа ли? Неадекватни сте....
Последно в Актуално