БСП-София не си мръднало пръста за свой кандидат, той подаде оставка

11352
БСП-София не си мръднало пръста за свой кандидат, той подаде оставка

Един от най-активните членове на софийския клон на БСП и бивш общински съветник Орлин Ваташки подаде официално оставка като заместник-председател на РС на БСП „Витоша“ и член на Изпълнителното бюро. Причината – липсата на каквато и да е инициатива и желание червената партия да спечели изборите конкретно в район "Витоша" в София.

Според анализа на Ваташки за изминалите местни избори, неговата кандидатура за кмет на район „Витоша“ в София е спечелила 37,08% повече гласове, отколкото листата на червената партия за общински съветници и 73,40% повече гласове, отколкото е взел кандидатът на БСП за кмет на София проф. Михаил Мирчев.

Оставката на Изпълнителното бюро на БСП София е приета, тази на лидера - не*

Оставката на Изпълнителното бюро на БСП-София е приета. Това е станало след дискусия по време на Градския съвет на партията. Припомням...

"Oрганизация на БСП не успя да ангажира до максимална степен дори собствените си членове. Не бяха проведени срещи с всички основни партийни организации и не бе създадена атмосфера за колективна работа с единна цел. Не бе създадена организация за запознаване както на партийните членове и симпатизанти, така и на гражданите на района с отчета на Орлин Ваташки за работата му в Столичния общински съвет. Този факт възпрепятства замисъла за широка разпознаваемост на нашия кандидат (бел. ред. - Орлин Ваташки) сред жителите на района и опита за привличане на максимален брой избиратели, които биха гласували мажоритарно, за личността. Членовете на изпълнителното бюро и председателите по места не проявяваха никаква инициатива за предизборна работа, организиране на срещи с кандидата за кмет и провеждане на агитация. Същите до голяма степен отсъстваха и от организираните масови мероприятия. В същото време, въпреки многократно заявеното намерение и обещание за подпомагане на кампанията от страна на Градския съвет и Националния съвет на БСП, не бе получена нито кадрова, нито финансова помощ. За съжаление район „Витоша“ не получи дори полагащите му се средства от годишната партийна субсидия", пише в анализа си Ваташки.

По думите на вече бившия член на Изпълнителното бюро на "БСП Витоша" нещата са стигнали дотам, че той сам е финансирал кампанията си, а е бил кандидат за районен кмет.

Припомняме, че Градският съвет на БСП София прие оставката на Изпълнителното бюро на партията, но не и на лидера на БСП Калоян Паргов. Обяснението пред Actualno.com защо оставката на Паргов е останала непокътната беше, че трябвало Градска конференция да реши. Нещо повече - Паргов сега е лидер на червената група в Столичния общински съвет (СОС).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София