Да спрем влака и да се изпотрепем с полицаите, за да ни обърнат внимание ли, питат горнобанци

33619
Да спрем влака и да се изпотрепем с полицаите, за да ни обърнат внимание ли, питат горнобанци

Поредният труп на зловещия жп прелез в "Горна баня" повиши напрежението сред живеещите в столичния квартал днес. Гражданите се събудиха с новината за две нови жертви на влака в района. Случаите бяха обявени за самоубийства и докато единият, който е от късно вечерта в сряда не остави никакви подозрения, вторият - от ранната сутрин на четвъртък разбуни сериозно духовете. Дали заради случайно или нарочно неточно подадена информация от НКЖИ и БДЖ или заради опит да се покрие случилото се, напрежението у живеещите в квартала се повеши сериозно. И след като официално стана ясно, че втората жертва е на злокобния жп прелез и засега версията е самоубийство, напрежението на гражданите не спадна, а точно обратното. Те вече обмислят възможностите за протест в събота. Един от вариантите е да блокират линията и движението на влаковете.

"Да спрем влака и да се изпотрепем с полицаите, за да ни обърнат внимание ли?! Явно с добро в тази държава не става", заяви пред Actualno.com Росен Миладинов. Той живее съвсем близо до злокобния жп прелез и е видял с очите си тази сутрин в 6,30 размазания труп.

Министерството потвърди за смъртния случай на жп прелеза в "Горна баня"

От министерство на транспорта официално потвърдиха за смъртния случай на жп прелеза в "Горна баня". В крайна сметка жертвите в последни...

"По това време минах оттам и видях, че влакът е спрял на около 20 метра от човека. Точно до светофара беше. Трупът беше размазан. Имаше патрулка и една жена-полицай описваше всичко. Не съм свидетел на самия инцидент, но машинистът изкара нещата така, че все едно прегазеният човек е седял на релсите. Изкарват го, че е самоубийство. Каквото и да е, на нас лично госпожа Фандъкова ни обеща да има надлез или подлез. Каза, че има проект. Но действия няма! Мина зимата, лятото дойде, ето я и поредната жертва... А на нас ни писна! Това е подигравка! Остава от квартала да се съберем, да спрем влака и повече да не мине от там! Откриват градинки, кръгови, за да крадат пари, а тук умират хора! Аз живея съвсем близо до прелеза. Момчето, което беше убито от влака миналата година - Валери, ми беше приятел. След трагедията с него, вуйчо му беше готов да изгради надлез, без да иска пари от никого. Той има фирма за метали. Но не му разрешиха. От БДЖ казаха, че сме си превишавали правата, защото това бил нерегламентиран прелез. И ние сме си били виновни, че ни бута влакът".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София