ДАНС и полицията респектираха центъра в София

10100
ДАНС и полицията респектираха центъра в София
Снимка: БГНЕС

Служители на Държавна агенция "Национална сигурност", Дирекция "Миграция", Жандарменията и полицията извършиха специализирана операция, при която провериха десетки бежанци и нелегални имигранти, намиращи се в района на столичния "Лъвов мост" и Женския пазар, съобщи БГНЕС.

За кратко движението на автомобили и трамвай по бул. "Мария Луиза" бе преустановено.

Наркодилъри изхвърлиха 2 килограма амфетамин в Сливенския Балкан

Престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотици е разкрита от сливенските полицаи, съобщи регионалният гов...

Обект на проверка са били няколко хостела и квартири, които се обитават от граждани на Афганистан, както и от държави от Близкия изток и Африка.

Задържани са около 60 нелегални емигранти, сред които жени и деца.

За момента от МВР няма официална информация за причините за показната акция в центъра на столицата. Очаква се подробности за операцията да бъдат съобщени в четвъртък.

Неофициално се твърди, че акцията е насочена срещу канал за незаконен трафик на граждани от Азия, Африка и Близкия изток през България към страни от Централна и Западна Европа. Има задържани, но за момента не е ясно точния им брои, както и техния произход.

Борисов за масирана полицейска акция във Варна: Задържат едни хора

Ще свършат една работа днеска, задържат едни хора. Да видим дали ще излезе това, което работят. Това заяви премиерът Бойко Борисов въ...

От около три години в района на "Лъвов мост", Женския пазар и прилежащите улици всекидневно пребивават стотици нелегални имигранти и бежанци, които често влизат в пререкания.

Заради това в района има постоянно присъствие на полиция и жандармерия. За да ограничи присъствието на бежанци по софийските улици, в края на януари Държавната агенция за бежанците наложи вечерен час, след който се забранява достъпа до центровете за временно настаняване. През зимата той е 20.00 часа, а през лятото 22.00 часа.

Акцията на българските служби се провежда на фона на масовите критики на български и чуждестранни правозащитни организации, които твърдят, че властите у нас не проявяват хуманно отношение към бежанците, които търсят убежище.

Припомняме, че в началото на седмицата ЕС одобри провеждането на военноморска операция срещу трафика на хора през Средиземно море.

МВР прибра дъщерята на известно име в Агенция "Митници"

Общо десет души са арестувани при полицейска акция в София. От МВР съобщиха, че операцията е за задържането на въоръжена организирана п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София