Деца ще карат безплатно кънки на ледената пързалка до "Ариана"

31519
Деца ще карат безплатно кънки на ледената пързалка до "Ариана"
Снимка: БГНЕС

Министерството на младежта и спорта съвместно със Столична община и БНТ HD стартира от 14 февруари кампания, която има за цел да популяризира спорта сред най-малките.

Всяка събота до края на месец март ученици от столичните училища, деца в неравностойно положение и възпитаници на домове за деца, лишени от родителски грижи ще имат възможността да се пързалят час и половина абсолютно безплатно на ледената пързалка при езерото "Ариана", предаде БГНЕС.

Идеята на кампанията е малчуганите да направят своите първи стъпки в спорта. Инициативата ще помогне и за социализацията на деца в неравностойно положение, които заедно със свои връстници в забавления и игри ще се учат да карат кънки, като най-ентусиазираните от тях ще могат да разкажат своите истории в ефира БНТ HD.

Свежи идеи за януарско безвремие

Навярно вече ти е омръзнало от безкрайното празнуване и висене на/около/под маса, което започва някъде около 19-ти декември и приключва...

Министерството на младежта и спорта ще бъде подкрепено и от професионални треньори по фигурно пързаляне, хокей и шорттрек, които ще дават първи уроци на малчуганите за усвояване на начални умения върху леда. Децата ще получават кънките си на място при езерото "Ариана".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София