„Долу ръцете от "Патриарха": И от ГЕРБ несъгласни с промените

6185
„Долу ръцете от "Патриарха": И от ГЕРБ несъгласни с промените
Снимка: БГНЕС

„Долу ръцете от "Патриарха"! Това написа в профила си във Facebook зам.-председателят на СОС Георги Георгиев.

Той настоява кметът Васил Терзиев да се извини моментално на столичани за лъжите си и да спре експеримента, който иска да започне в района. „Екипът на Васил Терзиев и спасителите от „Спаси София“ с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. „Патриарх Евтимий“ в центъра на София“, заяви Георгиев.

ОЩЕ: Изграждане не велоалея на бул. "Патриарх Евтимий" разгневи граждани

Какъв е проблемът с проекта?

Лентите за движение се намаляват от 3 на 2, като ще се паркира в една от двете. „Трафикът ще е в една лента, защото в другата колите ще маневрират за паркиране. Това ще е кошмар за трафика около НДК. Повече задръствания, по-мръсен въздух и хиляди граждани в своите коли в час пик в една активна лента, вместо в три“, изтъква той.

Освен това се премахват 140 паркоместа за автомобили, а не 50. „Къде ще паркират живеещите в района? Екипът на Терзиев им предлага паркинга до националния стадион. Гениално, нали? Умно и красиво решение, без съмнение. Със същия успех могат да предложат и паркиране на стадион „Герена“, защото ГЕРБ и Фандъкова построиха метро и до там“, пише още зам.-председателят на СОС.

От групата на ГЕРБ в СОС заявяват още, че този безумен експеримент с предизвестен край струва поне 500 000 лв. Затова и ще внесат официално питане за сумата, която „екипът на спасителите са кани да изхарчи“.

ОЩЕ: Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

„Прави се на тъмно и след откровени лъжи от Васил Терзиев и групата на ПП-ДБ-Спаси София. До преди 7 дни твърдяха, че само кърпят дупки по бул. „Патриарх Евтимий“ и опитаха да скрият че го правят за бъдещата велоалея. Не са проведени каквито и да било обсъждания с хората - тезата, че проектът е представян преди 3 години е несъстоятелна, защото точно заради становището на хората от тези обсъждания, проектът беше спрян и не беше реализиран от екипа на г-жа Фандъкова. Не може да управляваш въпреки гражданите. Не може и да “спасяваш” София, която с живи вериги отказва да бъде “спасена”, пише в поста си Георгиев.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС настояваме Васил Терзиев незабавно да излезе пред медиите и гражданите и да обясни какво транспортно решение предлага той за бул. „Патриарх Евтимий“. "Изпълнението на новата организация на движение трябва да бъде незабавно спряна и да се започне активен диалог с живущите за неговата преработка".

Долу ръцете от "Патриарха"! 🚫Васил Терзиев незабавно да спре експеримента и да се извини на гражданите за лъжите си....

Публикувахте от Георги Валентинов Георгиев в Понеделник, 29 април 2024 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com