X
 
 

Фандъкова: До края на 2021 г. около 20% от всички автобуси в София ще са електрически

743 1
Фандъкова: До края на 2021 г. около 20% от всички автобуси в София ще са електрически
Снимка: БГНЕС
До края на 2021 г. около 20% от всички автобуси по улиците на столицата ще са електрически. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „В моята програма за новия мандат ще заложим 10 нови електролинии. Автобусите, за които текат в момента процедури и има осигурено финансиране, до края на 2021 година ще се движат по улиците на София“, посочи Фандъкова. По думите ѝ така около 20% от всички автобуси по линиите в града ще бъдат електрически автобуси.

„Това е едно добро постижение за нашия град, който се развива по отношение на електробусния транспорт на равно с много други европейски градове“, подчерта тя.

Вдигането на местните данъци е недопустимо и без аргументи, смятат общински съветници

Вдигането на данъците беше направено по начин, по който е недопустимо и е абсолютно неаргументирано от гледна точна на това, че всяка г...

„Не съм съгласна с твърдения на общински съветници, че електробусите нямат място в София. Точно обратното. Аз съм привърженик по няколко причини. На първо място е екологията. Нулеви емисии и най-чистият за града градски транспорт. Техните първоначални разходи за закупуване са доста по-високи от газовите и дизеловите автобуси, но експлоатационните разходи и разходите за гориво са в пъти по-ниски", каза още кметът на София.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители