Фандъкова: Все още няма пари за третия лъч на метрото

127844
Фандъкова: Все още няма пари за третия лъч на метрото
Снимка: БГНЕС

Средства за строителството на третия лъч на Софийското метро все още няма. Затова може да се забави и началото на изграждането му, коментира кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

Все още няма одобрено финансиране и споразумение на държавата с Европейската комисия, стана ясно още от думите на столичния градоначалник.

Фандъкова: Нямам притеснения за проекта за метрото

Към момента няма притеснения за работата по проекта за метрото, тъй като парите по Оперативна програма "Транспорт" се изплащат, но тряб...

Тя добави: "Европейската комисия върна за пореден път предложения проект на споразумение с правителството. Това със сигурност означава, че тази година - 2014, е нулева за настоящия вече нов програмен период и очакваме да се изчистят забележките, за да може в края на краищата държавата ни да се възползва от този много сериозен финансов ресурс".

Припомняме ви, че във вторник Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на изпълнителния директор на „Метрополитен” ЕАД за откриване на „открита по вид“ процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет Проектиране и изпълнение на първия етап от третия метродиаметър на столичното метро. Той е с дължина малко над 7 км и ще свързва бул. "Вл.Вазов" и кв. Красно село - ул.“Житница“.

По трасето се предвиждат за изграждане 7 бр. метростанции. Поръчката е разделена на четири обособени позиции, припомнят от антимонополния орган.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София