Георгиев: Зам.-кметът по правни въпроси не е учил Конституцията и основните закони

4227
Георгиев: Зам.-кметът по правни въпроси не е учил Конституцията и основните закони
Снимка: БГНЕС

Заместникът Ви по правни въпроси просто не е учил Конституцията на Република България, Закона за местното самоуправление и местната администрация, Закона за общинската собственост и Закона за обществените поръчки. Той не е правоспособен юрист. Това написа в пост във Facebook общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев относно квалификацията на Никола Лютов, който е зам.-кмет по правни и административни въпроси в Столичната община.

ОЩЕ: Назначиха нов зам.-кмет по правни и административни въпроси в СО

Къде е завършил Никола Лютов?

По повод изказвания на кемта на София Васил Терзиев пред БНТ, Георгиев пише още: „Не е вярно, че Лютов е завършил един от топ университетите в САЩ, кмете. Лъжете. Според сайта на Chicago Kent College of Law (което НЕ е престижния Chicago University, а нещо съвсем различно), та той е на... 99-о място (деветдесет и девето) в класирането от топ 100 правни факултети... Толкова за дипломата на зам.-кмета от топ университет в Щатите“.

"А от него се очаква да брани правата на общината и гражданите, които не познава от Конституцията ни. Да защитава от набези на тарикати общинската собственост, без да е учил как. Да гарантира закоността на местното самоуправление по закон, който не му е преподаван. Толкова за кадрите на Терзиев", коментира общинският съветник от ГЕРБ.

На репликата на кмета, че Георгиев има "афинитет към отличниците, защото е преподавател", той отговори така: "Не, няма афинитет към отличниците, но не понасям връзкарите, които си пробиват път с лакти. И казусът със санирането на жилищни сгради доказа как отличниците спестиха на хиляди софиянци неудобството да кандидатстват два пъти по програмата заради пропуски на градската управа, непознаваща правилата, които трябва да прилага".

Днес Столичният общински съвет (СОС) се събира на извънредно заседание именно заради санирането. ОЩЕ: СОС с извънредно заседание заради програмата за саниране

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com