ГЕРБ: Билетът поскъпна с 60% в интерес на гражданите

2438
ГЕРБ: Билетът поскъпна с 60% в интерес на гражданите
Снимка: БГНЕС

Законът е ясен и ние би трябвало да изчерпим всички възможности, защото живеем в правова държава и ще се обърнем към по-висока инстанция, защото вярваме, че аргументите ни са верни. Това каза общинския съветник от ГЕРБ Екатерина Йорданова, предаде БГНЕС.

Според Йорданова от БСП са им искали оставките заради предизборната обстановка.

Фандъкова: Ако трябва да компенсираме хората за билета от 1.60, трябва да съкращаваме линии

Решението на Общинския съвет е да се обжалва решението на тази инстанция, която отмени наредбата за поскъпване на билетите за градски т...

Нашият ангажимент е да осигурим една по-добра и качествена обществена услуга и с действията си сме се водили единствено от интереса на гражданите. В тази наредба, каза Йорданова - общината се е опитала по най-добрия начин да намери решение на това как да се предлага по-добра услуга на поносима цена. „Да имаме една от най-добрите социални политики по отношение на транспортната услуга в страната. Да разширим обхвата на преференциалните карти, да направим така, че хората, които разчитат и ползват устойчиво този вид транспорт, да им дадем допълнителни възможности и това, което предложихме в наредбата не означава единствено повишаване на цената на еднократното пътуване”.

В наредбата, според нея се съдържа и запазване на други превозни документи. Съдържа се намаляване цената на годишната преференциална карта. Наредбата е пакет - различни мерки, различна тарифна политика, която е насочена към подобряване на услугата.

Йорданова каза също, че не е съгласна със спекулациите, че софиянци са загубили 15.5 млн. лв. Според нея софиянци печелят, защото тези средства се инвестират в развитието на транспорта и това е видно като даде за пример новите транспортни средства в градския транспорт.

На въпрос на БГНЕС не се ли купуват тези нови превозни средства с европейско финансиране, Йорданова каза, че еврофинансирането има съфинансиране от страна СО. „Едни допълнителни 15 млн. лв. в системата ще ни дадат възможност да привлечем едни 100 млн.”, каза тя.

Пари за незаконната цена на билетчето в София няма да видите!

Цената от 1,60 лв. за еднократно пътуване с градския транспорт в София е незаконна. Това реши на първа инстанция съдът. Коментар на ре...

Колегата й Зафир Зарков изтъкна, че това, което е заложено като политики и цели като цели на поскъпването на билета, се изпълнява. Смятаме, че коректно са извършени всички финансови разчети и на тази база ще обжалват решението на ВАС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София