Готви се протест заради опасен жп прелез

2390
Готви се протест заради опасен жп прелез
Снимка: БГНЕС

Във вторник (12 юли) жители на Елин Пелин организират протест, с който се заканват да блокират движението по жп надлез от третокласния път III-105, до Гара Елин Пелин.

Според организаторите на протеста ремонтът на надлеза, който е опасен за преминаване, е преустановен заради обжалване на обществената поръчка, направена от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Още в края на номеври миналата година АПИ прави поръчка, но след избора на изпълнител движението по надлеза не е спряно и това затруднява ремонта, твърдят организаторите на протеста. Липсва и временен, обходен маршрут, добавят те.

Комисия ще решава бъдещето на жп прелеза при село Бело поле

Генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) назначи комисия от експерти на Компанията, ...

Община Елин Пелин се опасява, че лошото състояние на моста и забавянето по изпълнение на обществената поръчка ще доведе до инцидент. До този момент липсва ясна информация относно срока за затваряне на ЖП надлеза. Липсва и информация за сроковете за протичането на цялата процедура по обжалването, което създава напрежение сред жителите на община Елин Пелин, казват организаторите на протеста, който започва в 8:00.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София