Калоян Паргов: За 8 години станахме просяците на Европа

4408
Калоян Паргов: За 8 години станахме просяците на Европа

"За 8 години станахме просяците на Европа". Това заяви водачът на листата с кандидати за общински съветници от БСП Калоян Паргов. Той участва в дебат по Радио К2 на тема "Членството в ЕС и НАТО помага ли на моя град?". В дебата участие взеха още Ирина Йорданова, кандидат за общински съветник от ГЕРБ, Ламбро Попов от Местна коалиция "Сердика" и Никола Митев, кандидат за кмет на район "Искър" от "България без цензура".

"От 1990-а до 2007-а година основен приоритет беше евроатлантическата интеграция. За това заслуга имаше правителството на Сергей Станишев. При него България влезе в ЕС и той вкара победния гол", коментира лидерът на БСП София. "През изминалите 8 години обаче се превърнахме в просяците на Европа. Постоянно чакаме поредния транш, за да си решим някакъв конкретен проблем. Никой обаче не мисли за комплексното им разрешаване. Особено на проблемите в регионите. В София наистина са усвоени доста средства. Но постоянното изтъкване на този факт замества онова, което не е свършено от общината", добави червеният лидер.

РБ издига за общински съветник осъден за купуване на гласове за ДПС

Осъденият за купуване на гласове в полза на ДПС Юсни Ибрям се оказа в листата за общински съветници на Реформаторския блок в Стара Заго...

Според Калоян Паргов от бюджета от 1,5 милиарда лева на София, половината са били европейски средства, защитими пред Брюксел и прогнозируеми при всяко правителство. Затова не може да се каже, че това е било заслуга само на Борисов, Станишев или Орешарски.

"Проблемът е, че София се движи на две скорости – на жълтите павета и на гетата, изтъкна Калоян Паргов. - Целта на БСП е да убеди хората, че София може да изглежда по различен начин и диспропорциите да бъдат изравнени. Затова средствата от европейските фондове трябва да се насочат и към крайните квартали".

Лидерът на БСП София припомни, че разликите между центъра и квартали като "Люлин" или "Хаджи Димитър" са доста големи. Метрото наистина е гордост на всички софиянци, смята Паргов, но трябва да благодарим и на онези държавници от 70-те години, обвинявани в какво ли не, които са планирали това метро, за да може да се случи то сега с европейските средства.

Калоян Паргов обясни, че Законът за София би трябвало да бъде комплексен и да е свързан със стратегията за развитие на столицата за следващите 50 години. Каквато в момента София няма.

Радан Кънев посочи Цветанов като "двигател" срещу Реформаторите

За една година се случват и двете неща – има и сериозни реформи, но има влияние на силите, заради които се стигна до предсрочни п...

"Всички сме летели със самолет и виждаме какво значи "зелен" град в други държави – не само да има паркове, но и жилищните квартали, къщите, блоковете да са потънали в зеленина. Това е "зелен" град. Това, че имаш 5 парка не значи, че градът е зелен", категоричен беше Паргов.

Лидерът на БСП София припомни, че много от гордостите на ГЕРБ, всъщност са реализирани с огромната помощ на БСП, когато е била в управлението. "Станишев даде 100 милиона за "Южната дъга", за да може Борисов да резне лентата, "Северната тангента" се реализира, благодарение на Орешарски и на софийските депутати - благодаря и на Бойчев, и на Свиленски, и на всички колеги от София, които се застъпиха пред правителството и лобираха да се случи този проект!", изтъкна още Калоян Паргов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София