Карлос Контрера обвини правителството, че води общините към фалит

1425
Карлос Контрера обвини правителството, че води общините към фалит
Снимка: БГНЕС

Лидерът на групата на ВМРО в СОС Карлос Контрера обвини Министерскич съвет и парламентарното мнозинство на промяната, че води към фалит всички български общини.  

Според него актуализацията на бюджета не кореспондира с икономическите и обществени реалности. ВМРО пита управляващите защо са отделени 300 млн. лв. за COVID-ваксини и лекарства за лечение на COVID-19. В същото време пари за подпомагане на обществения и междуградския транспорт няма. Няма финансиране за българските общини – за пътища, за ВиК, за здравни и социални услуги.

Общински съветници от ВМРО поискаха от Фандъкова да отмени „София прайд“

Общински съветници от ВМРО в София поискаха от кмета на столицата Йорданка Фандъкова и общинския съвет да забранят провеждането на &bdq...

„Внесената актуализация на бюджет е некадърен опит на умно-красивата власт да си купи няколко месеца комфорт, докато дочака парите от Плана за възстановяване, които да насочат към „правилните“ хора и фирми. В бюджета за 2022 г. и в неговата актуализация няма реформи, няма ги спрените уж кражби, както аламираше финансовият министър. Има абсолютно дилетантско надуване на социалните плащания, което ще доведе до взрив. В момента флиртуват с пенсионерите, готвейки вдигане на данъци и осигуровки, защото това, което обещават няма как да се финансира от догодина. За общините няма нито лев. Това означава, че през идващите есен и зима десетки общини няма да могат да си платят сметките за ток, няма да са ремонтирали пътища, един метър тръба за водопровод или канал няма да се положи, общественият и междуселищен транспорт ще спре или в най-добрия случай ще се редуцира на принципа „по веднъж на високосна година“. Правителството не води диалог с местната власт", смята Контрера.

Според ВМРО Кирил Петков и Асен Василев "умишлено водят местната власт към фалит, за да ходят кметовете на общини да им се молят на килимчето и да бъдат рекетирани от централната власт".

"Този тип отношения са хранителна среда за корупция и схеми за уреждане злоупотреби. Няма друго обяснение на тази политика на правителството, което остава глухо за всички проблеми на регионалното развитие", заявяват от ВМРО.

Според общинските съветници от ВМРО генералното решение е финансова децентрализация, но внесените предложения до Министерски съвет и парламента от общинските съветници Карлос Контрера и Михаил Петров дори не са разглеждани. Без финаснова децентрализация (част от генерираните данъци да се връщат към общините) местната власт ще е подложена на тормоз и рекет от финансовия министър.

Карлос Контрера се заяде с Борис Бонев за градския транспорт

Председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в Столичния общински съвет Карлос Контрера (ВМРО) атакува предста...

ОЩЕ: Общини са в шах след провалената индексация на строителните договори

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София