Кметът на Ботевград отрича да е работил "на частно"

7771
Кметът на Ботевград отрича да е работил "на частно"
Снимка: БГНЕС

Не съм нарушил закона и по-точно частта, в който се казва, че кметове не могат да са управители и/или съдружници в частни фирми. Това заяви категорично кметът на Ботевград Георги Георгиев, за когото държавното обвинение поиска да бъде свален от поста му.

През първия си мандат имах 34 прокурорски преписки. Колко са, не е важно – важното е да се докаже, че няма нарушение, заяви Георгиев пред Нова телевизия. Той посочи, че преди година-година и половина започнало разследване срещу него и семейството му – какви са му имотите, откъде са му. Напоследък обаче съм убеден, че става въпрос за преследване, заяви градоначалникът.

Прокуратурата поиска пред съда кметът на Ботевград да сдаде поста

Окръжна прокуратура - София установи, че са налице основания за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на Община Ботевград &n...

Според Георгиев било показателно, че той е трети мандат кмет. Георгиев омаловажи факта, че трите пъти е спечелил, като е подкрепян от различни партии – БСП, ДПС, накрая ГЕРБ.

Аз съм неудобен кмет за някои, силни хора на деня, подчерта кметът на Ботевград, който не пожела да говори с имена. Знам ги кои са, но са обградени и с журналисти. Неудобен съм срещу тези, които искат да строят незаконно, да правят нещо в Ботевград против общественото мнение, добави той.

Георгиев отрече да имал обръчи от фирми и да е гласил обществени поръчки. Той припомни, че преди две години прокуратурата правила проверка как се продават имоти, включително в Ботевград и не било намерено несъотвествие. Припомняме, че срещу Георгиев имаше куп сигнали за продажба на имоти от свързани лица към сина му на официално занижени цени.

На въпрос вярва ли на българската прокуратура, кметът заяви, че му се иска. Защо да не си поръчаш нещо пред българската прокуратура – има ли в България нещо, което да не можеш да поръча, попита Георгиев. Попитан дали от опит го казва, той се измъкна, че това виждал по телевизията.

Кметът на Ботевград: Никога не са ми слагани белезници

Никога не са ми слагани белезници. Вчера ми беше връчено прокурорско постановление да се явя в Окръжна прокуратура в 10 часа, даже хапн...

През 2005 година имаше опит да се отнемат правомощията на кмета на Ботевград на всички инстанции и пак заради предполагаемо участие в частни фирми, но той не успя, подчерта кметът на Ботевград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София