X
 
 

Лошите резултати от ремонта на "Графа" - все по-видими

3513 2
Лошите резултати от ремонта на "Графа" - все по-видими
Снимка: Facebook/Войслав Тодоров
Некачествената работа на изпълнителя „Джи Пи Груп“ и очевидната липса на сериозен контрол от страна на Столичната община правят все по-видими лошите резултати от ремонта на централната столична улица „Граф Игнатиев“ и района около нея. Само месеци след откриването на обекта той все по-видимо има нужда от нова строителна намеса, пише в. "Сега". Настилките по „Графа“ са разместени, част от плочките са се надигнали, а други потъват. Шахти и други съоръжения пропадат, а основата под трамвайното трасе, особено на кръстовищата, където по него минават автомобили, започва да се руши.

Проблем с релсите беше регистриран за пръв път през юни, когато те се надигнаха заради горещините. Тогава зам.-кметът Дончо Барбалов заяви, че общината ще възложи на експерти да изготвят математическия модел на конструкцията на трамвайното трасе.

Продължава делото срещу бившия зам.-кмет на Столична община Евгени Крусев

Специализираният наказателен съд ще гледа днес, 9 октомври, делото срещу бившия заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев, завежд...

Заради лошо изпълнение след първия снеговалеж в градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“ се събира и задържа вода.

Особено лошо е положението по краищата й, където са пейките. Първият сняг образува големи локви под много от тях. Същият проблем имаше през пролетта и лятото и гражданите сигнализираха за него. Тогава от общината заявиха, че ще задължат „Джи Пи Груп“ да пренареди настилките, но ефект от това съвсем видимо няма.

Столичната община очевидно няма желание или капацитет да приведе в завършен вид и площад „Славейков“. Както и по съседния „Гарибалди“, по него трябваше да бъдат наредени „композиции от лят камък“, на които гражданите да седят и да си почиват, да чакат трамвая и т.н. За тези композиции с цена за всяка от над 8900 лв. "Сега“ писа нееднократно. В хода на ремонта обаче се оказа, че проектът не може да бъде изпълнен така, както е начертан, защото има опасност композициите да застанат прекалено близо до трамвайните линии и да застрашат живота и здравето на пътниците на спирката на „Славейков“. Вместо това част от елементите бяха разхвърляни в други зони на „Графа“. През пролетта кметът Йорданка Фандъкова обяви, че е дала задача на проектанта - архитектурното бюро „А.Д.А.“, да намери друго решение за тяхното разполагане. Такова няма и до момента.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    Екстра е това , екстра. Ало /1/ и тази София за теб е повече от Виена. За теб лично бе. На теб и Пазарджик ти е много. Зашо ? Ами ако е гербаджия кмета и от Търговище да бъде ще е все тази и г. архитект да е от Карнобат все тая.Изобщо от Кликата*89 ли е разлика минимална и то в отрицателен знак. А , зашо София трябва да прилича на Виена ?
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    ПРОДЪЛЖАВА ЛИ ДА ВЯРВА ОЩЕ НЯКОЙ, ЧЕ С КМЕТ ОТ САМОКОВ И ГЛАВЕН АРХИТЕКТ ОТ ЧЕРВЕН БРЯГ СОФИЯ ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА ВИЕНА /ПРИМЕРНО/. В СОФИЯ ВСИЧКИ КРАСИВИ СГРАДИ, ГРАДИНКИ И ПРОСТРАНСТВА /ДО КОЛКОТО СА ОСТАНАЛИ/ СА ДЕЛО НА ЧУЖДИ АРХИТЕКТИ.