X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

МИГ Самоков подписа административен договор по мярка 7.5 от ВОМР

304
МИГ Самоков подписа административен договор по мярка 7.5 от ВОМР
Снимка: Самоков
На 29.03.2021 год. в офисът на сдружение Местна инициативна група Самоков бе подписан тристранен административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“ от стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ Самоков. Одобреното проектно предложение с наименование „Преустройство на сгради с идентификатор №15285.7.120 по плана на с. Говедарци с цел обособяването им в Туристически информационен център“ с бенефициент Община Самоков е на стойност 297 603,01 лв., финансиран по ПРСР 2014-2020г.

Приключи вторият голям инфраструктурен проект на Самоков

Приключи и вторият голям инфраструктурен проект, който Община Самоков спечели и реализира, чрез финансиране по Програма за развитие на ...

Одобреното проектно предложение включва дейности за ремонт на сградите в общински имот, бивш музей с площ 130кв.м. ще бъде преустроен като туристически информационен център, втората двуетажна сграда с площ 71 кв.м ще бъде преустроена и оборудвана в сграда за етнографска експозиция, а третата сграда с площ 37 кв.м ще бъде ремонтирана и обособена за обслужваща сграда. . Ще се монтира и устройство за изкачване на стълби за инвалидни колички за създаване на достъпна среда. Туристически информационен център ще има обособена зала за експониране на местното природно и културно-историческо наследство, като ще популяризира знания, умения и опит сред местното населението, гости и туристите. Туристическият информационен център ще бъде оборудван със съвременна компютърна, аудио и визуална техника.

Тристранният договор бе подписан от г-н Васил Грудев изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие от страна на фонда, г-н Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков подписа договора от страна на бенефициента и в качеството му на председател на управителния съвет на сдружението от страна на Местната инициативна група .

Изпълнението одобреното проектно предложени ще допринесе за развитието на туризма на територията на община Самоков и създаването на инфраструктура за хора с увреждания.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com