Неделна блокада на E-79 от жители на Владая и Княжево

2029
Неделна блокада на E-79 от жители на Владая и Княжево
Снимка: БГНЕС

В неделя, 19 ноември, жители на столичните квартали Владая и Княжево ще блокират главен път E-79 от 12:00 до 13:00 часа - в района на вече "бившите легнали полицаи" при улиците "Мала кория" и "10-ти километър", непосредствено до Александровски мост, съобщават от Инициативния комитет на кварталите.

Това е пети протест срещу политиката на Столична община и Столичния общински съвет (СОС). "Причините са, че властите на местното самоуправление не се съобразяват с нуждите и предложенията на гражданите за подобряване на обществения транспорт – това, за което спешно настояваме е възстановяване на маршрутна линия 22 и още курсове по автобусна линия А58", казват от Инициативния комитет.

Заплаха към Столична община за протест - заради некачествените ремонти

Искане за специално заседание на Столичния общински съвет (СОС), посветено само на некачествените ремонти в София, отправи неправителст...

Според протестиращите, АПИ и Столична община си прехвърлят топката за изграждането на пешеходен светофар при Гара Владая, светофар на кръстовището при Александров мост и ул. "Мала кория" все още няма. От изключителна важност е и изграждане на улично осветление във Владайското дефиле, добавят жителите на Владая и Княжево. Изграждането на това осветление бе прекъснато и от АПИ твърдят, че Столична община го прави без никакви проекти и документи - затова Агенцията не се съгласява с изграждането му.

Същевременно, според хората, от АПИ не дават обяснения за предстоящи действия по ремонта на E-79 и извършват половинчати и некачествени ремонти, застрашаващи безопасността на гражданите. Хората смятат и, че пътят е асфалтиран набързо, без рехабилитация на отводняването. "Водата при дъжд наводнява дворове, носещи елементи на съоръжения, както и общински улици. Отводнителни шахти са без капаци, знаците и пътната маркировка са неадекватни и създават опасности в този им вид. На места бяха премахнати мантинели и сега тези участъци са незащитени. Важно е и извършването на последващите ремонти, като не трябва да забравяме, че крайната цел е реализирането на реверсивно движение в тесните участъци на пътя София - Перник", казват от Инициативния комитет.

"Също така не смятаме за нормално при такъв сериозен и скъп ремонт ревизионните шахти да не са на нивото на пътя и да създават предпоставка за ПТП. При извършването на ремонта движението от основния път беше пренасочено през Владая и допълнително се разбиха улиците на селото. Имаме нужда и от съдействие от КАТ за контрол на пътя, тъй като нарушенията са причина за инциденти със смъртни случаи", твърдят от Инициативния комитет.

 "Няма да позволим на шепа самозабравили се безотговорни служители да се отнасят към нашите проблеми с цинизъм, арогантност и презрение", категорични са жителите на двата квартала.

Блок в София под обсада - преграден и блокиран с ограда

Пореден абсурд, свързан с безобразното управление на Столична община и меко казано спорното застрояване на междублокови пространства. Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София