Нова спортна площадка за кучета в Южния парк зарадва десетки стопани

15437
Нова спортна площадка за кучета в Южния парк зарадва десетки стопани
Снимка: БГНЕС

Нова спортна площадка за кучета в Южния парк радва стопани и техните любимци, предаде БГНЕС.

Близо до една от главните алеи в парка е обособено и заградено с огради специално пространство в спортни съоръжения за тренировка и игра на четириногите любимци.

Актьорът Юлиян Вергов, който присъстваше на откриването заяви, че това е една много хубава инициатива, която досега е виждал само в чужбина и за първи път в България. „Трябва да има много повече такива съоръжения, за да може кучетата да си тичат, без да притесняват никого – нито майки с малки деца, нито велосипедисти. А и да може кучетата да се срещат едно с друго, нещо като кучешки Facebook добави Вергов. Самият той притежава женско куче, което се казва Лира.

"Много е полезно да има такава площадка, защото е много важно човек да може да пусне кучето си на свобода. Уредите за трениране и игра за кучетата са много добър начин да се забавляваме и да спортуваме заедно с кучето си", коментира Пламена, държейки кучето си Джаки на 5 години. Според момичето е много удобно да се тренира кучето на тези съоръжения, а когато нямаме треньор и не знаем какво точно правим, е по-добре само да си играем с кучето на тях. „Площадките, които съществуват в София със сигурност не са достатъчно. Трябва да има по една във всеки парк”, категорична е Пламена.

Георги Димитров, помощник-треньор на домашни любимци съветва тренировката на кучето да се съчетава с играта. „Една тренировка без игра не е ефективна. Първоначално чувството за игра на кучето трябва да се приповдигне, за да започне то да се подчинява. Може да привлечете вниманието му с топка, играчка, като при децата, и му да му покажете как да минава през съоръженията в площадката, и за него става забавно”, обясни Георги. Той уточни, че е важно, ако нямат треньор, стопаните да се поинтересуват в интернет как трябва да се случва тренировката на съоръженията. „Има си база упражнения, които могат да се използват за всяка порода. Дори и кучето да е по-голямо, с правилен подход и постоянство винаги може да се научи на нещо ново”, убеден е Георги.

Според него площадката е прекрасно нещо, което всеки парк трябва да има, защото така хората могат да възпитат кучетата си и да тренират заедно с тях. Без да се занимавате с едно куче, няма как да бъде обучено да изпълнява командите ви, обаче е категоричен треньорът.

Десетки стопани заедно със своите кучета изпробваха новите съоръжения.

Прасе тича на воля в Южния парк

Прасе тича на свобода в Южния парк на столицата. На тази гледка се натъкнаха хора, използващи последните слънчеви лъчи на месеца за раз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София