Ново признание за „София – европейска столица на спорта“

1489
Ново признание за „София – европейска столица на спорта“
Снимка: София - европейска столица на спорта

Фондация „София – европейска столица на спорта“ получи ново признание, този път от Световната ски-федерация. ФИС изпрати специална благодарствена грамота за организирания през януари „Витоша зимен фест“. Събитието край хижа „Алеко“ бе част от Световния ден на снега, който тази година се състоя само в малка част от зимните центрове на планетата. Здравните мерки не позволиха провеждането на празника в 90 процента от ски-нациите по света. В тази връзка е и благодарността на ФИС към организаторите от „София – европейска столица на спорта“, че въпреки трудностите не са прекъснали традицията и са направили Витоша една от малкото планини, приели децата за техния снежен празник.  

Шестото издание на Витоша зимен фест събра през януари край х. Алеко хиляди любители на планината, туризма и природата. Дори много силният вятър не попречи на желаещите да се включат в десетките активности, демонстрации, състезания и игри. Ураганните пориви не позволиха да бъде открита първата на Витоша специализирана зона за шейни, подготвена през последните седмици по предложение кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Неблагоприятните атмосферни условия обаче не попречиха на дошлите със шейни малчугани, тъй като техните забавни надпревари бяха преместени на пистата пред хижа Алеко. През цялата сутрин в продължение на 3 часа се състояха състезания в 4 спорта – планинско спускане с велосипеди по сняг, ски-бягане, алпийски ски и ски-алпинизъм, забавни игри, демонстрации, цялата зона бе изпълнена с настроение, екшън и снежни емоции.  

Възстановяват къщата на Райна Княгиня в София

На днешното заседание на комисията по финанси към СОС ще се разгледа предложение за отпускане на над 400 хиляди лева от Общинския прива...

За шеста поредна година „Витоша зимен фест“ е част от Световния ден на снега, организиран от ФИС. Глобалната инициатива се чества ежегодно в десетки държави и е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставят белите дисциплини. За десетте години от създаването си инициативата включва по около 500 активности на сезон, с приблизително 960 участници на всяко едно събитие. Целта е да се мотивират децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат белите спортове и забавления. Мотото на Световния ден на снега „Открий, забавлявай се, изживей“ е свързано с незабравимите срещи със зимните дисциплини.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com