Община Елин Пелин тържествено почете Деня на храбростта и Българската армия

1435
Община Елин Пелин тържествено почете Деня на храбростта и Българската армия
Снимка: Община Елин Пелин

Днес на площад „Независимост“ в град Елин Пелин се проведе съвместната инициатива на кмета на Община Елин Пелин, г-н Ивайло Симеонов и 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е – военно формирование 42600, с. Мусачево по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия. Празник на смелостта, героизма и патриотизма на всички български офицери, сержанти и войници. На този ден скланяме глави в знак на признателност към всички доблестни български воини, жертвали живота си за свободата и независимостта на Отечеството.

На този светъл празник ние изразяваме своята признателност и почит към хилядите знайни и незнайни български воини в хилядолетната история на България, които са съхранили нейното име и са запазили заветите на дедите ни.

Храмовият празник на местната църква в Елин Пелин ще се проведе на 9 май

Църковното настоятелство при храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец", гр. Елин Пелин кани всички боголюбиви братя и сестри заедно да ...

На 6 май Българската православната църква чества деня на един от най-почитаните светци у нас - Свети Георги Победоносец, повелител на пролетната влага и плодородието, покровител на земеделците, на овчарите и стадата.

Обръщения към гостите на събитието отправиха г-жа Райничка Николова, зам.-кмет на община Елин Пелин с ресор „Образование, хуманитарни и социални дейности“, г-н Николай Плещов, председател на Общински съвет - Елин Пелин и майор Илиян Кръстев - командир на ВФ 42600, Мусачево. Те поднесоха тържествени слова и поздравиха всички присъстващи по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия. Господин Николай Плещов поднесе на майор Илиян Кръстев икона с лика на Св. Георги Победоносец в знак на почит към Българската армия.

Тържеството започна с военен ритуал, след което иконом отец Иван Плещов отслужи водосвет за здраве. Празничен поздрав към всички присъстващи беше песента „Български войник“ в изпълнение на талантливия Даниел Петров. Ученици от НУ „Христо Ботев“, гр. Елин Пелин, с ръководители Ани Тодорова и Даниела Петрова, ни представиха „Вечна слава и поклон, български герои“ - есе, посветено на Деня на храбростта и празника на Българската армия. Участие в тържествения концерт взеха също така ДВГ „Камбанки“ с ръководители Сашка Спасова и Стела Стоянова и „Вокална академия“ при НЧ "Елин Пелин 1896", с ръководител Соня Станчева. Мажоретен състав „Светла“, с ръководител Светла Кимилска, представи вълнуващия танц „Бяло, зелено, червено“.

Финал на честването поставиха представителите на ВФ 42600 – Мусачево, които представиха бойна техника, техники за разглобяване и сглобяване на автомат, поставяне на противогаз в т.нар. статичен дисплей, а по време на динамичения дисплей бяха изпълнени задачи при ядрена, химическа и биологична защита, включващи радиационно, химическо и биологично разузнаване на маршрути и участъци и обеззаразяване на пътища и местности, вследствие на възникнала ядрена, химическа и биологична авария. За по-голям реализъм на действията на военнослужещите, по време на демонстрациите, беше използвана имитация чрез запалване на димни средства, както и подаване на сигнали за оповестяване на опасност след сигнал на сирена.

В Елин Пелин се проведе поредният фестивал "Пролетни струни"

На 30 април се проведе IV-то издание на музикалния фестивал „Пролетни струни“, организиран от община Елин Пелин и НЧ &bdquo...

Ръководството на Община Елин Пелин и Военно формирование 42600 Ви поздравяват с Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май - Гергьовден. Честит празник на всички български офицери, военнослужещи и ветерани, както и на целия храбър наш народ! Честит празник на всички, които днес имат имен ден! Желаем Ви здраве и увереност в значимостта на житейския избор, който сте направили! Нека Свети Георги Победоносец да ни закриля и води към нови успехи в името на доброто и щастието!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com