X
 
 

От "Екопак" искат не само глоба за клошарите, а в бъдещ момент - затвор

11636 8
photo of От "Екопак" искат не само глоба за клошарите, а в бъдещ момент - затвор
Снимка: Gettyimages
Наистина ли в София се готви нова наредба, с която ще се налагат по 1000 лева на кошарите? На този въпрос Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на „Екопак”, обясни, че проблемът е, че клошарите вземат най-ценните рециклируеми материали от специалните контейнери. В контейнерите остават 5-7% такива отпадъци, а трябва да са 80% от всичко хвърлено, добави той.

Това, че някой няма какво да яде, не е наш проблем, а на държавата. Ние като организация инвестираме в тези контейнери и когато някой посегне на тях, той краде. Загубите ни са между 7 и 9 млн. лева годишно, оплака се Бургуджиев пред Нова телевизия.

Орлин Ваташки: С новата Наредба за отпадъците ГЕРБ прехвърли проблема върху гражданите

След вчерашното гласуване на новата Наредба за управление на отпадъците в София, което премина при скандални обстоятелства, общинският ...

Попитан дали ще е решение да има глоба от 1000 лева, Бургуджиев заяви, че това е първата стъпка. В останалите европейски страни се лежи в затвора за „такава кражба”. Бургуджиев раздели клошарите на две – на гладни хора и на хора, които печелят много добре от вземането на рециклирани матеирали. Втората група е организирана, има си автомобили. Подаваме сигнали към МВР, а оттам казват: „Ами какво да правим, не можем да ви пазим контейнерите”.

Коментар направи и общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева, която уточни, че проектът за наредба касае контейнерите за разделно събиране. Радева е и двигателят по скандалната Наредба за управление на отпадъците, за която Actualno.com писа. Радева уточни, че за превенция контейнерите за разделно събиране на боклука са с по-малки отвори, за да не може да се вземат отпадъците.

Всичките сме така бе, душа – така клошарят Петко обясни, че си изкарва хляба. Той добави, че е много трудно да се бърка в контейнерите на „Екопак”, защото отворите са малки. Вземам отгоре, само ако са пълни. А друга жена добави, че „цигани сме, никой не ни взема на работа”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Човек 6 Човек преди 4 години Профил на трол?
  По голямо безсрамие не съм виждал! Екопак да бъде глобена за лоша, неподходяща конструкция на контейнеите си! С изпразване \"от долу\" замърсиха цяла София. Те не направиха нито едно място за контейнерите си а заввземат по е едно паркомясто от терените за паркиране пред блоковете. Безумие е да виним клошарите, а ощепо-малкода ги глобяваме. Предлагам глоба за Екопак от 300 000 лв. за за виж още ›› мърсяване и завземане на поркоместа. Имат ли разрешение за монтаж на временни съоръжения? Има ли одобрена схема за поставяне? А сега да видим кой нарушава ЗУТ и Наредбата на СО за временните обекти! Тези които пишат наредба за глоба на клошарите веднага да се уволнят- не спазват действащите закони и наредби и творят срещу заплата беумия!
 • Син вятър. 5 Син вятър. преди 4 години Профил на трол?
  Комуне щом искаш затвор за Всички след 1989 г.
 • един българин 4 един българин преди 4 години Профил на трол?
  Цитат: Втората група е организирана, има си автомобили. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Да, така е! Абсолютно вярно е това! Аз с очите си съм виждал напоследък как масово \"клошари\" в кавички ровят по кофите и товарят всичко на автомобилите си. Като се замогнат още малко, не бих се учудил ако техните ав виж още ›› томобили се окажат по-нови и по-запазени от моя (с който ходя на работа да си печеля сам парите вместо да крада!). Да не говорим че отдавна вече си имат мобилни телефони (нищо чудно да видя вече и смартфони!) по които се координират - чух с ушите си как докладват един на друг къде какво има. Даже се замислих - викам си тия коли, стари все пак. Я плащат данъци я не, я плащат гражданска я не. Направо не вярвах че имат пари да си плащат гражданската отговорност на тия трошки (която е над 100 - 200 лева годишно!). Има си един сайт в интернет в който по регистрационния номер на колата можеш да провериш дали има валидна ГО. Речено - сторено. Проверих. Еми... имаха. Толкова по темата. Оттук нататък както се казва - NO MORE COMMENT!!!
 • Appea Rance 4.1 Appea Rance преди 4 години Профил на трол?
  И аз ходя на работа. Но не бих скочил срещу клошарите. Екопак да помислят защо в западна Европа не се краде такава стока. Да си клошар е личен избор. В Карлсруе на всичките 35 човека 2012 им подсигуриха подслон за зимата, с храна и завивки. До един отказаха. Екопак ми депозират 500 кинта и им казвам защо. Ако не искат, да си напълнят нафта и да отидат лично да видят защо е така.
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Октомври ОСЪЖДА НА ПЪЛЕН ПОЗОР Фирма Екопак . Изразява ПЪЛНАТА СИ ПОДКРЕПА ЗА БРАТЯТА НА ГАВРОШ. ДОЛУ КЛАНА 10 11 1989 ВЪН ВЪН ВЪН
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  НА ТОЗИ САМОЗАБРАВИЛИЯ СЕ КОИ МУ КАЗА ЧЕ БОКЛУЦИТЕ СА НЕГОВА СОБСТВЕНОСТ ЧЕ И ОТ БЕДНЯЦИТЕ ИСКА ДА ПЕЧЕЛИ ОТВРАТ.
 • Охи xD 1 Охи xD преди 4 години Профил на трол?
  Добре как ще приемеш договор, който иска пари от бездомниците.. Те малоумни ли са, как от празен джоб ще искаш 1000 лева ?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  САМО да попитам: тази фирма получава ли пари от Столична община за своята дейност? Ако получава - настоявам СО да им потърси сметка за АБСУРДНИТЕ контейнери, които са сложили! НЕ МОГА ДА СИ ИЗХВЪРЛЯ боклука в тях заради тесните дупки! Това е абсурдно - ДЕ СЕДЯ по половин час до кофата, за да слагам всяка хартийка поотделно и всяка кофичка! Да не говорим, че (въпреки, че не са много мръсни) все пак виж още ›› боклука не е розова вода! Ако го направя - после какво ще си помислят хората в автобуса за мен?! А колегите в офиса?!
  : 0 !
missing image
Създадено е Кралство Саудитска Арабия

Кралство Саудитска Арабия, по-известна като Саудитска Арабия, е най-голямата по територия държава на Арабския полуостров, заемаща по-голямата...