От вторник започва изпращането на изравнителни сметки в София

11122
От вторник започва изпращането на изравнителни сметки в София
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Приключи отчетната кампания на топлинните разпределители за клиентите на компанията за дялово разпределение "Нелбо" в София.

Изравнителните сметки на клиентите на компанията ще се разпратят до упълномощените лица в сградите между 1 и 5 юли. Преди тези дати всички абонати на дружеството могат да проверят сметките си онлайн.

Двойно повече българи ще минат на парно и газ до 2030 г.

Двойно повече българи ще имат централно отопление и газ в дома си до 2030 г. Това предвижда проектът на новата "Енергийна стратегия н...

Данните от изготвените изравнителни сметки за сезон 2013/2014 показват намаляване с 10,4% на сметките за отопление в сравнение с 2012/2013 г. при еднаква продължителност на отоплителния сезон от 6 месеца.

Събраните данни отчитат и друга тенденция, а именно - с 25% е намалял броя на абонатите, които не са осгурили достъп до топлинните разпределители спрямо миналия отчетен период.

След преизчисленията тази година по-ниски сметки ще платят 17 997 абонати с по-ниски сметки от сумите, които са им били фактурирани през зимата. 16 698 от софиянци ще имат да доплащат.

В периода 5 юли до 5 август, когато тече и законовия едномесечен срок за рекламации, офисите на компанията за дялово разпределение в София ще работият с удължено работно време – от 8 до 20 ч. След 5 август топлофикационното дружество ще фактурира сумите към абонатите.

Спират парното в София

От днес поетапно започва общото спиране на отоплението в столицата, съобщиха от „Топлофикация София”. Дружеството прекрат...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София