Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пияни протестиращи нападнаха младежи в София (СНИМКИ)

21 май 2024, 11:51 часа • 3066 прочитания

Възрастни мъже са нападнали вербално и са блъскали деца по време на протеста срещу новата организация на движението в София.

Това става ясно от публикация на популярната градска страница "People of Sofia", в която са поместени и снимки от спречкването между младите момчета и протестиращите. Ситуацията се разиграва по време на протеста в понеделник вечер на ъгъла на бул. “Патриарх Евтимий” и ул. “Граф Игнатиев” в столицата.

Още: "Центърът на София трябва да е достъпен за хората, не за колите": Говори Богдан Милчев (ВИДЕО)

"Десетина възрастни и зрели мъже биха двама преминаващи тийнейджъри на възраст около 15-16 годишна на протеста срещу реорганизацията на бул. “Патриарх Евтимий”, а дошлите полицаи, вместо да разпръснат беснеещите мъже, избутаха грубо момчетата да се разкарат. След като се възмутихме от поведението на полицията и мъжете, протестиращите биячи се нахвърлиха и върху нас вербално, като някои от тях силно лъхаха на алкохол", пишат от страницата.

Публикацията бързо обиколи социалната мрежа и предизвика стотици гневни реакции и коментари. Част от потребителите дори забелязаха, че основният агресор от групата протестиращи е участвал в телевизионен репортаж по темата с недоволството срещу новата организация на движението.

Още: "Всеки ден ще има протест": Столичани срещу ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес