Протест на абонати срещу евентуална концесия на "Топлофикация - София"

6358
Протест на абонати срещу евентуална концесия на "Топлофикация - София"
Снимка: Thinkstock

Столичната община прави анализ дали "Топлофикация - София" да бъде дадена на концесия. Решение обаче все още няма. Абонати, недоволни от дейността на дружеството, обаче излязоха на протест, предаде БНР. Фатално би било за тях, ако топлофикацията се управлява от концесионер, смятат хората.

 

Топлофикациите искат огромно поскъпване на топлата вода

Топлофикационните дружества са внесли заявления с искания за по-високи цени на услугите си от 1 юли 2015 г., става известно от качените...

Граждани на София излязоха на мирен протест пред сградата на Столичната община на символичен помен за топлофикацията – със запалени свещи и некролози в ръце. Протестиращите заявиха, че искат да имат индивидуални договори и да бъдат нормални клиенти на едно търговско предприятие, а не по силата на принудата.

"В момента се изготвят анализи, но няма решение да бъде отдадена на концесия столичната топлофикация", заяви за националното радио председателят на стопанската комисия Николай Стойнев. Според него обаче, след като има протести, "трябва да търсим къде може да се подобри работата, за да може дружеството да предоставя по-добра услуга на клиентите". 

Централната минерална баня в Банкя беше центърът на дебатите на Столичния общински съвет в четвъртък. Демонстративно от БСП излязоха от заседателната зала в знак на протест срещу предложението за предоставяне на концесия за строителство на балнеоложки комплекс на мястото на старата сграда, паметник на културата. 

 

Масови кражби на парно в София

В края на месец март 2015 година приключиха проверките в над 900 сгради в София, съобщиха от фирмата за дялово разпределение с най-голя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София