Сградата на Столична община светна в цветовете на украинското знаме (СНИМКИ)

2142
Сградата на Столична община светна в цветовете на украинското знаме (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

В знак на подкрепа към украинския народ сградата на Столична община беше осветена в цветовете на украинското знаме, предаде БГНЕС.

„Една година терор. Една година война. В ХХI век никой в Европа никой не е допускал, но се случи. За съжаление, няма изгледи за скорошно приключване – това означава десетки, стотици хиляди жертви, нещо, което никой не може да прости и да приеме“, каза пред БГНЕС председателят на СДС Румен Христов.

Столична община отбелязва годишнина от войната в Украйна с кампания "Подкрепи приятел, създай приятелство"

На 24 февруари отбелязваме първата година от началото на войната в Украйна. В знак на солидарност с украинския народ и всички онези хор...

Той изрази надежда здравите сили на евроатлантическите държави да продължат да бъдат зад Украйна. „Да помагаме всеки, както може, за да можем да спрем агресора, защото тезата "ако не даваме оръжие, ще постигнем по-лесно преговори", за мен е невалидна. Моята теза е, че оръжие оръжие възпира и че сила сила възпира“, категоричен е Христов. Политикът заяви, че, ако оставим Русия да окупира лесно Украйна, не се знае дали следващите няма да бъдем и ние. „Така, че твърдо зад Украйна и да им пожелаем да бъдат все така силни“, каза още той.

Юристът и доктор по конституционно право Любомир Талев, родственик на писателя Димитър Талев, коментира пред БГНЕС, че, за съжаление, в света има и винаги ще има държави и политици, които смятат, че могат да решават конфликтите и противоречията със сила, със средствата на войната. „Виждаме как в момента се води една жестока война, която и цивилното население не пощадява, така че, първо, ми се ще да ни е научило да сме в готовност, да имаме силна и модерна въоръжена армия“, посочи той и допълни, че още древните римляни са казали „ако искаш мир, готви се за война“.

Талев заяви, че се надява войната да ни е научила на солидарност с жертвите. По думите му българският народ в това отношение показа изключително топъл и сърдечен прием към украинските бежанци, и заедно с цяла Европа и със западната цивилизация даваме своята подкрепа за нападнатата украинска държава. „Включително и 48-ота Народно събрание гласува в крайна сметка решение за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна“, отбеляза Талев, добавяйки, че не е оптимист, че войната ще свърши скоро, защото виждаме, че агресорът не се примирява с нанесените му поражения.

„Ще продължава да мобилизира млади цивилни хора в собствената си държава. Ще продължава да ги хвърля да убиват украинци и самите те да бъдат убивани. Затова колкото по-решителна помощ окаже Западът на Украйна, за да пречупи тази агресия, толкова по-бързо за мен ще приключи войната“, заключи той.

Айфеловата кула светна в цветовете на Украйна (ВИДЕО)

Айфеловата кула беше осветена днес в цветовете на украинското знаме. Акцията е в знак на подкрепа за Киев в навечерието на първата годи...

Още за случващото се в Украйна – четете тук

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София