След 13 дена криза започна извозването на боклука от Елин Пелин

3332
След 13 дена криза започна извозването на боклука от Елин Пелин
Снимка: Община Елин Пелин

Днес, 22 август, в 12:42 часа първите две сметоизвозващи машини от Елин Пелин изсипаха боклук в депото на Горна Малина. Влизането на камионите там стана в присъствието на заместник-кмета на община Горна Малина Цветанка Иванова и заместник-кмета на Елин Пелин с ресор "Европейски фондове и Екология" Николай Савов.

Кметът на община Елин Пелин се пребори за възстановяване депонирането на отпадъци в регионалното депо считано от днес, 22 август, съобщиха от местната администрация. Кризата с боклука няма да бъде решена рязко и внезапно, защото има ограничение за депониране на не повече от 60 тона отпадъци на ден. Сега от община Елин Пелин организират сметоизвозването от най-критичните точки с натрупана от началото на кризата смет.

Криза с боклука в Елин Пелин

Извънредна среща по повод кризата с боклука се проведе на 20 август в Елин Пелин по инициатива на кмета Ивайло Симеонов. В нея участва...

След падане на забраната за влизане в депото, обслужващата фирма „АЕС – Х“ започва сметоизвозване на акумулираните отпадъци. Дейността ще се възстановява поетапно, по съгласуван график с кметовете на населените места.

В понеделник предстои работна среща с експерти и представители на община Горна Малина, за да се определят новите цени за депониране на отпадъци. Това е резултат от проведената днес широка дискусия между всички засегнати от кризата страни, инициирана от кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

По време на срещата ръководството на общината настоя незабавно да бъде разрешен достъпът до "Регионалното депо за неопасни битови отпадъци на общините Горна Малина и Елин Пелин". Влизането там е било забранено устно и еднолично от кмета на община Горна Малина Ангел Жиланов.

Пред всички присъстващи, в това число и представители и на община Горна Малина, и на областната администрация, кметът заявил, че животът и здравето на хората от двете общини е на първо място и за да не се допусне епидемия, боклукът трябва да бъде извозен във възможно най-кратки срокове.

Кметът на Община Елин Пелин: Проблемите с пътната инфраструктура са най-голямото изпитание

Доц. д-р инж. Ивайло Симеонов е кмет на община Елин Пелин от 2015 г. Той е инженер по комуникационна техника от Техническия университет...

На срещата не дойде кметът на Горна Малина - той бил представляван от адвокат. Съветниците от двете общини настоявали за повече информация по проблема с депонирането. Според Симеонов това устното затваряне на депото е самоуправство и ще доведе до много тежки последствия за здравето на хората.

Вчера Община Елин Пелин получила от РИОСВ - София област, резултатите от проверка на регионалното депо с констатирани огромен брой нарушения. Днес пък от РЗИ постъпило предписание кметът да предприеме незабавни действия за решаването на проблема, защото има опасност от възникване на епидемия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Обратно изкупуване на терени в Южния парк: Повече светлина върху картината

Модерно осветление планират за 14 столични района

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София