След близо 20-часова акция барикадиралият се мъж в София беше изведен от дома си

5546
След близо 20-часова акция барикадиралият се мъж в София беше изведен от дома си
Снимка: БГНЕС

Повече от 20 часа след началото на акцията, полицията изведе барикадиралия се Петър Коджейков от дома му кв. "Стрелбище" в столицата. Минути преди 15.00 ч. следобед той бе закаран с линейка в болница.

Малко преди благоприятната развръзка в района от към сградата се чуха изстрели. От МВР обясниха че Петър Кодежейков е стрелял, но няма пострадали.

Спецотряд влезе в дома на барикадиралия се мъж в София, който стреля по полицаи

Екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма нахлуха в едната част на жилището на барикадиралия се в столичния квартал "Стрелбищ...

Час преди това съпругата на Петър Коджейков бе успешно евакуирана и качена в линейка, предаде БГНЕС. 

"При операцията в столичния квартал „Стрелбище” няма пострадали", заяви пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, след като приключи операцията по извеждане на 70-годишния Коджейков, предаде "Фокус".

Повече от 20 часа Коджейков се беше барикадирал и не желаеше да се предаде. По-рано мъжът стреля по полицаи, които се опитаха да преговарят с него.

МВР има информация, че мъжът притежава най-малко едно незаконно оръжие, макар че през 2006 година е предал пистолет, който му е зачислен законно. Човекът отдавна е с психически проблеми и въпреки това притежава оръжие.  

Снимка: БГНЕС

Повече от 15 часа психично болен мъж от София е барикадиран в дома си

Продължава драмата в квартал "Стрелбище" в София. В събота следобед, 26 март, въоръжен мъж се барикадира в дома си, след като стреля по...

70-годишният Коджейков, който е бивш полицай, стреля вчера в ранния следобед по дъщеря си, а след това се барикадира в жилището си. В съседна стая остана и трудно подвижната му съпруга. Дъщерята, която успява да избяга, подава сигнал в полицията, а малко по-късно на място пристигат екипи на Столичната полиция, а в последствие спецчастите, отрядът Кобра и други полицейски експерти. Операцията на улица “Орехова гора“ се ръководи от Георги Костов. 

Снимка: БГНЕС

В района имаше линейки, пожарна и полицейски автомобили. Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов обяви, че съпругата на Коджейков вече е вън от опасност и е настанена в столично медицинско заведение, където за нея се полагат необходимите грижи. Петър не знае, че съпругата му не е в жилището. 

Снимка: БГНЕС

В района има и хора, които живеят тук. Сред тях бе и Христо Христов, който каза, че се познават с Петър Коджейков от дължи години, комшии са и приятели. Преди години е претърпял инсулт и от тогава спрял да излиза и не се виждали много. „Приятен човек – тих, скромен, сега какво стана – не знам”, каза мъжът, който в никакъв случай не е предполагал, че такова нещо може да се случи. „Не, не. В никакъв случай не съм мисли, че може да се стигне до това”, каза мъжът, като си спомни, че преди повече от година Коджейков минавал с дъщеря си по улиците и се поздравили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София