СОС ще гласува приемане на дарение от 500 000 лева за изграждане на детски площадки

1422
СОС ще гласува приемане на дарение от 500 000 лева за изграждане на детски площадки
Снимка: Столична община

Столичният общински съвет ще гласува приемане на парично дарение от 500 000 лева за Столичната община от „Електрохолд България“ за ремонт и изграждане на детски площадки. Това е резултат от инициативата на председателя на градския парламент Георги Георгиев - „ДоброДЕТЕлите на София“, която има за цел бизнесът в София да подпомогне облагородяването на детската инфраструктура в града, съобщават от Столичния общински съвет.

ОЩЕ: Георги Георгиев: Ремонтираме 130 детски площадки в цяла София (СНИМКИ)

Дарителят - „Електрохолд България“ ще преведе на Столична община дарените парични средства по 100 000 лева в рамките на пет години, като първото дарение от 100 000 лева ще бъде направено в двуседмичен срок.

Предложение на Георги Георгиев: 3 млн. лева за обновяване на 150 детски площадки в София

Столичният общински съвет ще разгледа предложение на председателя Георги Георгиев и зам.-кмета по екология Десислава Билева за отпускан...

Според решението, което предстои да вземат общинските съветници, заместник-кметът по екология трябва да организира и контролира изпълнението на клаузите на договорите за дарение и да представя в края на всяка календарна година отчет за начина, по който са изразходвали дарените парични средства.

„Много български и международни компании развиват своя бизнес в столицата, създават работни места и печелят от него, което е отличен показател за това колко добре се развива София. Данъците от печалбите им обаче отиват изцяло в държавния бюджет, без да има преки приходи за общините и добавена стойност за гражданите и градската среда. Именно заради това, преди два месеца започнах инициатива „ДоброДЕТЕлите на София“, в рамките на която провеждаме срещи с бизнеса от различни сектори – вече я представих пред финансови институции, търговски вериги, работодателски организации, IT, телекомуникационни, фармацевтични и др. фирми, които след като се запознаха с идеята, започват поетапно да се включват в това да направим градската среда по-уютна и безопасна за децата на София. Наред с инвестираните от общината 3 млн. лева за обновяване на 130 площадки привличаме и дарения от частни компании, които са отговорни към града и хората. Предоставяме списъка с площадките, нуждаещи се от обновяване и желаещите подбират къде да бъдат инвестирани техните дарения – в близост до офисите, производствените им бази или в избрани от тях квартали. Пионери и най-големи дарители досега са от „Електрохолд България“, на които от сърце благодаря за щедрия жест към децата на София. Така се прави в цял свят – отговорният бизнес се грижи не само за печалбите си, а и за споделяне на успеха с общността, в която го постига. Примери за това са големите университети, културни институции, болници и много други. Всеки ден впечатляващата сграда на Софийския университет ни напомня за благородното дело на братята Евлоги и Христо Георгиев “, коментира Георгиев.

По официални данни над 11 600 деца на възраст между 2 и 12 години живеят в София. Това ясно очертава необходимостта от предприемане на действия с цел осигуряване на повече функционални и отговарящи на изискванията на нормативните актове детски площадки, които да са привлекателно и безопасно място за отдих и игра. По този начин ще се насърчи активният начин на живот още от детска възраст и ще се осигури възможност за ползотворно прекарване на свободното време на децата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Галерия с детски рисунки на тема „Великденски шарки. Любов и възкресение“ бе открита до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

"Топлофикация София" започва отчитане на уредите

Деца от Самоков се включиха в кампанията на общината за засаждане на цветя (СНИМКИ)

„Долу ръцете от "Патриарха": И от ГЕРБ несъгласни с промените

От 1 май ученици, студенти и докторанти отново ще пътуват по-евтино в София (СНИМКИ)

Без синя и зелена зони през празничните дни в София

Изграждане не велоалея на бул. "Патриарх Евтимий" разгневи граждани

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Кметът на Самоков и негови заместници засадиха дървета на детски площадки (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София