Спецотряд влезе в дома на барикадиралия се мъж в София, който стреля по полицаи

3118
Спецотряд влезе в дома на барикадиралия се мъж в София, който стреля по полицаи
Снимка: БГНЕС

Екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма нахлуха в едната част на жилището на барикадиралия се в столичния квартал "Стрелбище" 70-годишен бивш полицай.

Баретите са влезли с помощта на стълба, през терасата на апартамента, в стаята, където се намира неподвижната съпруга на бившия служител на Четвърто районно полицейско управление в София. Жена му е в безопасност, информира БНР.

Психично болен се барикадира в апартамента си в столицата

Психично болен мъж се е барикадирал в един от жилищните блокове в столичния ж.к. "Стрелбище". Полицията отцепи част от тротоара до сгр...

Продължават преговорите с него, тъй като, по-думите на главния секретар на МВР Георги Костов, идеята е да се запази и неговият живот.

Към момента мъжът отказва да се предаде доброволно. 

По-рано той стреля по полицаи, които се опитаха да преговарят с него.

"В безопасност е съпругата на барикадиралия се мъж в дома си в столичния квартал „Стрелбище”, заяви пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от "Фокус". "Съпругата на г-н Коджаков е в безопасност. Наши колеги са вътре при нея и сега от тук нататък започва един сложен преговорен процес. С него ще направим всичко възможно да съхраним неговия живот и здраве”, заяви Костов и допълни, че процесът, който тече е сложен.

Повече от 15 часа психично болен мъж от София е барикадиран в дома си

Продължава драмата в квартал "Стрелбище" в София. В събота следобед, 26 март, въоръжен мъж се барикадира в дома си, след като стреля по...

"Множество тактически действия са предприети до момента, в резултат на които имаме контрол над потенциалния заложник. Животът и здравето му не е в опасност. В момента текат преговори с г-н Коджейков”, обобщи главният секретар на МВР.

МВР има информация, че мъжът притежава най-малко едно незаконно оръжие, макар че през 2006 година е предал пистолет, който му е зачислен законно. Човекът отдавна е с психически проблеми и въпреки това притежава оръжие. От Нова телевизия уточняват, че мъжът не е психично болен, а има усложнено психично здраве. През цялото вечер, през която той е бил барикадиран в жилището си, е имало екип от психолози.

70-годишният мъж стреля по дъщеря си, а след това се барикадира в жилището си, в което се намира и трудно подвижната му съпруга. Жената, която успява да избяга, подава сигнал в полицията, а малко по-късно на място пристигат екипи на Столичната полиция. Продължава блокадата в района на улица “Орехова гора“. Мястото е отцепено от полицията, отряд на баретите и СДВР, в момента там е цялото професионално ръководство на МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com