X
 
 

Столична община дава 40 млн. лв. за ремонт на релсовия път на трамвай 5

2852 1
photo of Столична община дава 40 млн. лв. за ремонт на релсовия път на трамвай 5
Снимка: БГНЕС
Столична община обяви конкурс за реконструкция на трамвайният релсов път по бул. "Цар Борис III" – от трамвайно ухо "Княжево" до Съдебната палата, с обща дължина от 16 км.

Извън обхвата на търга са участъците на пл. "Руски паметник" и кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Гоце Делчев". Кандидатите за ремонта следва да са реализирали минимален оборот от подобни дейности в размер на 40 млн. лв. през последните три финансови години.

Жители на четири квартала отиват на протест пред Столична община заради мръсния въздух

Жители на четири столични квартала - "Красна поля", "Разсадника", "Западен парк" и "Овча купел", излизат на протест пред Столична общин...

Също така трябва да са изпълнили строителни дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 5 години, и да разполагат с екип от експерти, които имат съответната професионална квалификация за изпълнение на поръчката.

Победителят в конкурса ще бъде ангажиран по договора за срок от 20 месеца, а за услугите му е предвиден бюджет от 40.4 млн. лв. без ДДС, осигурени от оперативна програма "Региони в растеж".

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 13 март 2018 г.

Възможно е София най-сетне да има нощен градски транспорт

18 млн. лева повече дава Столична община за градски транспорт през тази година. Това показват разчетите на икономическата рамка, която ...

В същото време община Плевен търси фирма, която да извърши реконструкция на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ), която обслужва и Долна Митрополия.

С избраната фирма ще бъде подписан договор за 30 месеца, като общият прогнозен бюджет възлиза на 27.97 млн. лв. без ДДС. Водещ критерий за класирането на участниците ще е предложената цена (60 точки), а останалото ще зависи от срока за изготвяне на инвестиционния проект (20 точки) и срока за изпълнение (20 точки).

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 19 март 2018 г.

Проблеми в движението на трамваи номер 5 и 4

За нови проблеми с трамвайни линии номер 5 и 4 в София съобщава читател на Actualno.com. По думите му, от вече 20 минути трамваят не ми...

Община Видин пък е обявила конкурс за строителни и монтажни работи по проект "Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура" е обявила община Видин.

Поръчката включва реконструкция на сградата на ПМГ "Екзарх Антим I", оформяне на околното пространство и изграждането на нов физкултурен салон. Участникът следва да е изпълнил през последните 5 години дейност/и с предмет и обем, идентични или сходни с тези на предмета на обособената позиция на поръчката. Срокът за изпълнение на всички дейности е 3 март 2020 г., като максималният бюджет е 12.8 млн. лв. без ДДС.

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 21 март 2018 г.

Actualno.com

Етикети:

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
    Трябва да го направят с широки (ЖП) релси като трамваите №20 и №22 и цивилизована Европа! За по-голяма стабилност, по висока скорост и по-голяма безопасност! И в бъдеще да бъдат направени на широки релси и маршрута на трамвай 11 и на трамваите по бул. Христо Ботев! И като се разшири отсечката на №3 по ул. Цар Симеон от бул. Константин Великов до Захарна фабрика с удължаване на маршрута на №20, №3 виж още ›› може да се закрие! Така един и същ държавен/общински завод ще може да произвежда по лиценз и да ремонтира, както подвижения ЖП=състав, така и градския трамваен парк! Пък и няма да купуваме трамваи специално изпълнение на доста по-високи цени (и комисионни за управниците)!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.