X
 
 

Столична община дава 40 млн. лв. за ремонт на релсовия път на трамвай 5

3118 1
photo of Столична община дава 40 млн. лв. за ремонт на релсовия път на трамвай 5
Снимка: БГНЕС
Столична община обяви конкурс за реконструкция на трамвайният релсов път по бул. "Цар Борис III" – от трамвайно ухо "Княжево" до Съдебната палата, с обща дължина от 16 км.

Извън обхвата на търга са участъците на пл. "Руски паметник" и кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Гоце Делчев". Кандидатите за ремонта следва да са реализирали минимален оборот от подобни дейности в размер на 40 млн. лв. през последните три финансови години.

Жители на четири квартала отиват на протест пред Столична община заради мръсния въздух

Жители на четири столични квартала - "Красна поля", "Разсадника", "Западен парк" и "Овча купел", излизат на протест пред Столична общин...

Също така трябва да са изпълнили строителни дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 5 години, и да разполагат с екип от експерти, които имат съответната професионална квалификация за изпълнение на поръчката.

Победителят в конкурса ще бъде ангажиран по договора за срок от 20 месеца, а за услугите му е предвиден бюджет от 40.4 млн. лв. без ДДС, осигурени от оперативна програма "Региони в растеж".

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 13 март 2018 г.

В същото време община Плевен търси фирма, която да извърши реконструкция на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ), която обслужва и Долна Митрополия.

Възможно е София най-сетне да има нощен градски транспорт

18 млн. лева повече дава Столична община за градски транспорт през тази година. Това показват разчетите на икономическата рамка, която ...

С избраната фирма ще бъде подписан договор за 30 месеца, като общият прогнозен бюджет възлиза на 27.97 млн. лв. без ДДС. Водещ критерий за класирането на участниците ще е предложената цена (60 точки), а останалото ще зависи от срока за изготвяне на инвестиционния проект (20 точки) и срока за изпълнение (20 точки).

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 19 март 2018 г.

Община Видин пък е обявила конкурс за строителни и монтажни работи по проект "Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура" е обявила община Видин.

Поръчката включва реконструкция на сградата на ПМГ "Екзарх Антим I", оформяне на околното пространство и изграждането на нов физкултурен салон. Участникът следва да е изпълнил през последните 5 години дейност/и с предмет и обем, идентични или сходни с тези на предмета на обособената позиция на поръчката. Срокът за изпълнение на всички дейности е 3 март 2020 г., като максималният бюджет е 12.8 млн. лв. без ДДС.

Проблеми в движението на трамваи номер 5 и 4

За нови проблеми с трамвайни линии номер 5 и 4 в София съобщава читател на Actualno.com. По думите му, от вече 20 минути трамваят не ми...

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 21 март 2018 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
    Трябва да го направят с широки (ЖП) релси като трамваите №20 и №22 и цивилизована Европа! За по-голяма стабилност, по висока скорост и по-голяма безопасност! И в бъдеще да бъдат направени на широки релси и маршрута на трамвай 11 и на трамваите по бул. Христо Ботев! И като се разшири отсечката на №3 по ул. Цар Симеон от бул. Константин Великов до Захарна фабрика с удължаване на маршрута на №20, №3 виж още ›› може да се закрие! Така един и същ държавен/общински завод ще може да произвежда по лиценз и да ремонтира, както подвижения ЖП=състав, така и градския трамваен парк! Пък и няма да купуваме трамваи специално изпълнение на доста по-високи цени (и комисионни за управниците)!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 24 януари

Овен Не всичко, което блести е скъпоценност, но изкушението винаги е голямо. Сега обаче няма защо да не му се противите. Колкото по-бъ...

Последно в Актуално