Столична община ще харчи хиляди левове за самолетни билети "според конкретни нужди"

1282
Столична община ще харчи хиляди левове за самолетни билети "според конкретни нужди"
Снимка: БГНЕС

Столичната община се готви да даде 300 хил. лв. за служебни пътувания на своите служители. Това става ясно от обществена поръчка, обявена на 21 април.

Според заданието общината иска да осигури самолетни билети за служебните пътувания в страната и чужбина и предоставяне на съпътстващи услуги за нуждите на Столична община. В предмета на обществената поръчка е включено осигуряване, при необходимост, на хотелски резервации.

Дончо Барбалов поема и транспорта на София

Дончо Барбалов ще поеме и ресор транспорт в Столичната община. От 2011 година той е назначен за заместник-кмет по финанси, а от миналат...

Интересното е, че в заданието категорично е написано, че броят на самолетните билети и хотелските резервации, както и дестинациите, ще се определят в зависимост от конкретните нужди на възложителя, по предварителна писмена заявка. Това със сигурност е предпоставка за злоупотреби. Никъде в самата поръчка няма споменат период, за който ще важи обществената поръчка.

Според обществената поръчка гаранцията за участие се представя от участника и е в размер на 3 000 лева т.е 1%. Гаранцията за изпълнение обаче е 5%. Крайният срок за подаване на оферти е изтекъл вчера, 16 май.

Припомняме, че заради скандал с дадена обществена поръчка за ремонт на 60 спирки от градския транспорт зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов подаде оставка. На негово място дойде Дончо Барбалов, който с Христов забърка скандала "КаратС".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София