Столичният бул."Черни връх" се разширява до околовръстното

1630
Столичният бул."Черни връх" се разширява до околовръстното
Снимка: БГНЕС

Столичният булевард "Черни връх" се разширява двойно в участъка от бул."Тодор Каблешков" до ул."Флора Кънева". Това ще струва 7 млн. лв.

Обектът се изпълнява от "Главболгарстрой" и трябва да бъде готов до края на годината. Това съобщи зам.-кметът по финанси и транспорт Дончо Барбалов.

Участъкът е с дължина около 2 километра и в момента има по една лента за движение във всяка посока.

След разширението се предвижда да има по две ленти за движение във всяка посока плюс една средна за левите завои, обясниха от общината. Разширението е в източна посока.

По време на реконструкцията ще бъде подменена канализацията, така че да може да обслужва сградите, които бяха построени през последните години. Освен това ще се наложи изместване на електрическата и газовата мрежи. Заложено е и озеленяване. Това е причината цената да бъде 7 млн. лв. за два километра, коментира Дончо Барбалов.

За сравнение ново строителство на километър магистрала излиза между 5 и 10 млн. лв. в зависимост от терена.

Срокът за изпълнение на обекта е 6 месеца. Плановете са той да бъде приключен до края на годината при добри метеорологични условия и ако няма изненади под земята, каза Барбалов, цитиран от Mediapool.

Разширението на булеварда ще става на етапи. По време на строителството отделни участъци ще бъдат затваряни за движение. Обходните маршрути са през пътя покрай Зоологическата градина и по ул."Емилиян Станев".

Изпълнител на обекта е "Главболгарстрой Инфраструктурно строителство".

Бурята събори дърво в София

Ураганният вятър през нощта събори дърво на булевард „Ген. Михаил Скобелев“ в центъра на София. Общо шест сигнала за падна...

Договорът с дружеството е сключен преди седем години по рамково споразумение за изпълнение на кръстовищата на две нива при Телевизионната кула и Семинарията и пробивът при болница "Токуда".

За да може да бъде направено разширението, Столична община е платила 370 079 лв. за отчуждаването на парцел от 205 кв.м и едноетажна постройка от 48 кв.м., става ясно от заповед на кмета Йорданка Фандъкова.

Средствата за изпълнението на обекта са осигурени от държавния бюджет.

Те са за сметка на парите за изместване на транспортния трафик на бул."Скобелев", т. нар. "военно НДК", в което до края на годината трябва да се нанесе част от съда и прокуратурата.

За да бъдат дадени те на Столичната община, правителството промени свое постановление от 2015 г. по искане на "Московска" 33.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София