„Тихата“ война между две траурни агенции в София

13039
„Тихата“ война между две траурни агенции в София
Снимка: Скрийншот от двата сайта

Пред вечния дом на покоя всичко става тихо и смирено. Поне така трябва да бъде. И място за хумор там няма, освен черен като на комичния герой Шишо Бакшишо: „Днес си на 40, утре ти правят 40“, „Днес носиш цветя, утре ти носят“, „Днес носиш таблата, утре теб те носят“...

Две траурни агенции в София обаче от две години водят тиха и не толкова тиха война помежду си.

Причината е, че едната от тях, макар да е глобена веднъж, продължава да имитира другата. И както пишат от Комисията за защита на конкуренцията – се създава обективна възможност за заблуда на потребителите и привличането им като клиенти на едната за сметка на другата агенция.

Става въпрос за фирмите „Покой 1945“ ЕООД и „Покой“ ЕООД, като и двете се наричат, поне до март месец т.г. „Траурна агенция „Покой“.

„Покой 1945“ е създадена през юли месец 2017 г. През март месец тази година променя наименованието си на „Елида МГ“ ЕООД. Нейн собственик е Мария Петрова, а управител – Галина Цифудина.

„Покой“ ЕООД е регистрирана през 2010 г. Тя е собственост от 2017 г. насам на Славчо Величков. По-рано обаче съдружници в нея са били той, Мария Петрова и Петър Петров, а управител - Галина Цифудина.

Драмата помежду им официално започва миналата година с жалба от по-старата фирма пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

В хода на проучването тогава КЗК установява, че „Покой 1945“ ЕООД осъществява конкурентна на „Покой“ ЕООД търговска дейност по предоставяне на погребани и траурно-обредни услуги, като използва фирмено наименование и домейн, имитиращи фирменото наименование и домейна на молителя.

На сайта си и чрез смс-и до клиенти на „Покой“ ЕООД тя се представя по начин, по който въвежда в заблуждение кое е дружеството, осъществяващо дейност като „Траурна агенция Покой“.

„На сайта е публикувана информация с невярно съдържание, увреждаща доброто име и репутация на „Покой“ ЕООД. Мария Петрова и Асен Алексиев са съдействали на дружеството, съответно за извършване на нарушението свързано с имитацията на фирменото наименование ( М. Петрова) и при имитацията на домейна (А. Алексиев)“, сочи КЗК.

За установените нарушение на дружеството са наложени имуществени санкции общо в размер на 6 175 лв., а на физическите лица са наложени глоби – 1000 лв. на Мария Петрова и 1500 лв. на Асен Алексиев.

Вчера обаче КЗК отново излезе с решение срещу „Покой 1945“ с ново име „Елида МГ“ ЕООД. И отново ги глоби. На дружеството са наложени две имуществени санкции от по 3 250 лв. – за неизпълнение на постановеното прекратяване на нарушенията „имитация на фирма“ и „имитация на домейн“. Домейнът на по-старата фирма е pokoy.bg, а на по-новата - pokoybg.com. От края на март месец т.г. тя използва нов домейн: traurniuslugi.online, като те са с идентично съдържание.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Скандали в БСП-София: Кой ще е председател на групата в СОС?

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София