Трайчо Трайков намекна, че е заплашван и се обиди на "Спаси София"

7838
Трайчо Трайков намекна, че е заплашван и се обиди на "Спаси София"
Снимка: БГНЕС

Изслушването в Столичния общински съвет (СОС) беше със силни елементи на фарс, но донесе и две нови информации. Така кметът на район "Средец" Трайчо Трайков описва с публикация във Фейсбук нерегламентираното изсичане на дървета в Борисовата градина

По повод обвиненията от страна на "Спаси София" той заявява, че лъжливите внушения и "подклаждането на хейт с неоснователни обвинения и най-вече сериозният дефицит на самокритичност", са много лош старт за всяка политическа кариера.

Освен това в своя пост Трайков споделя, че негов познат, с връзки в определени среди, го е посъветвал да си вземе охрана.

Публикуваме целия текст от поста на Трайчо Тарйков във фейсбук без редакторска намеса:

Първата е, че абсолютно незаконното изсичане е възложено от Парк Мария Луиза (дружеството собственик на къпалнята с мажоритарно частно участие) на ДЗЗД Грийн Партнърс - БКС, които имат договор за почистване и сметосъбиране за шест столични района (Подуяне, Слатина, Изгрев, Сердика, Илинден, Надежда). И двете дружества се свързват с т.нар. Вълка.

СОС иска обяснения от Трайчо Трайков за сечта в Борисовата градина

Кметът на "Средец" Трайчо Трайков, който е издал разрешението за премахване на дървета в Борисовата градина, както и целия съвет на дир...

Другата нова информация беше, че багерът и камионът с дробилката са влезли в парка през входа с бариерата, показвайки разрешението от район Средец за премахване на пет изсъхнали бора и шест самораснали дървета в подпорна стена и на стъпалата между басейните. Излиза, че на човека на бариерата не му е минало през ума да предупреди когото и да било или да провери дали районната администрация е уведомена 48 часа по-рано, както пише още на първия ред на документа, нито да се запита къде са районните експерти.

Пояснявам, че къпалнята се намира в частта от Борисовата градина на територията на район Средец, но самата Борисова градина се поддържа от ОП Паркове и градини, а хората на бариерите са служители на дирекция Зелена система на СО. Каква красива организационна структура, какви стройни процеси!

Така или иначе, разрешението от район Средец въобще не е консумирано и посочените в него дървета за премахване са недокоснати (червените точки на снимката). За сметка на това за една нощ са изсечени и изорани близо 2 дка здрава гора (ограденото с бял пунктир).

Самото разрешение за сухите и опасни дървета беше издадено по искане на директора на Зелена система, на когото беше изпратено в копие.

И на сесията на СОС, и по-късно по БТВ призовах Столична община да прекрати всякакви форми на партньорство с въпросните дружества, които си послужиха с нагла измама и пълно незачитане на ред и закон и да се използва целият капацитет на общината и държавата, за да се върне контролът върху къпалнята отново в общински ръце. Честно казано не вярвам, че наложените глоби ще имат възпиращ ефект, нито дори, че въобще ще бъдат събрани.

Георгиев, СОС: Очакваме незабавни действия от МВР и прокуратурата по сечта в Борисовата градина

Очакваме незабавни действия от МВР и прокуратурата за разследване на тези тежки нарушения, да се установи дали е налице престъпление. Н...

Веднага след участието ми в Лице в лице ми се обади един познат с връзки в определени среди и ме посъветва да си взема охрана.

На фона на всичко до момента, не мога да подмина и поведението на известни активисти на Спаси София. Първо твърдяха, че сечта е с разрешение на район Средец (стана ясно, че не е). После, че на място не се появил никой от районната администрация (въпреки, че моят заместник-кмет лично е помогнал на г-н Бонев да влезе в имота, за да се снима до празния басейн). След това - че документът от района не бил написан достатъчно подробно. Накрая - че дори и всичко с документа да било наред, трябвало да пиша във ФБ, че съм го издал. По последната точка приемам критиката. Освен това смятам, че общинската наредба за Зелената система има нужда от сериозни промени - като например абсурдно дългият фиксиран срок от две години валидност на разрешенията за премахване и кастрене. Но въпреки това съм убеден, че лъжливите внушения, подклаждането на хейт с неоснователни обвинения и най-вече сериозният дефицит на самокритичност и способност да се извиниш, когато си сбъркал са много лош старт за всяка политическа кариера. И наистина вече не вярвам, че сериозно искате общи действия за промяна в София.

Какво каза Борис Бонев за случая в Борисовата градина: ТУК!

ОЩЕ: Шефът на СОС очаква МВР и прокуратурата да се задействат за изсичането в Борисовата градина

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Балетна школа в Самоков отбеляза половин век с авторски танцов спектакъл

Галерия с детски рисунки на тема „Великденски шарки. Любов и възкресение“ бе открита до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

"Топлофикация София" започва отчитане на уредите

Деца от Самоков се включиха в кампанията на общината за засаждане на цветя (СНИМКИ)

„Долу ръцете от "Патриарха": И от ГЕРБ несъгласни с промените

От 1 май ученици, студенти и докторанти отново ще пътуват по-евтино в София (СНИМКИ)

Без синя и зелена зони през празничните дни в София

Изграждане не велоалея на бул. "Патриарх Евтимий" разгневи граждани

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София