X
 
 

Вандали надраскаха църквата "Св. Седмочисленици" в София (СНИМКИ)

2255 4
Вандали надраскаха църквата "Св. Седмочисленици" в София (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Църквата "Свети Седмочисленици" в столицата е надраскана вандалски от всички страни. Кръстове, пентаграм, очи и надписи "красят" цялата сграда.

Пространството около църквата е в ремонт заедно с обновяването на „Граф Игнатиев“. По време на ремонтните дейности избухна скандал около вида на новите плочки, които бяха определени като безвкусни. В социалните мрежи пък изобилстваха колажи, които иронизират строителите, че са избрали плочки за баня. Критики бяха отправени и към качеството на изпълнението. Минувачите недоволстват от неравно поставените плочки и капаците около храма, в които се препъват, припомня БГНЕС.

Заради общественото недоволство кметът Йорданка Фандъкова заяви, че ще глоби със 100 000 лева консорциума, който изпълнява обществената поръчка. В договора за основен ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ са заложени санкции до 4 млн. за забавяне или по 224 хил. лв. на ден.

Ремонтът на „Графа“ и пространството около „Свети Седмочисленици“ придоби скандални размери и се стигна до оставката на заместник-кмета Евгени Крусев. Причината е, че след разследване на сдружението „Спаси София“ бяха показани драстични нарушения при обществената поръчка. Според документи, показани от сдружението, общината е променила в нарушение на закона параметри на поръчката.

След оставката на Крусев продължиха ремонтите на принципа „проба – грешка“. Изпълнителите поставиха колчета по дължината на трамвайната линия,които отново придобиха комични измерения и насмешки, тъй като наподобявали надгробни плочи. Дни след поставянето техният дизайн беше променен.

След поредица от отлагания най-после в края на годината тръгнаха и трамваите по „Графа“. От общината уверяват, че цялостният облик на емблематичната улица ще се види през пролетта, когато завърши ремонтът.

"Празнуващ" вандал разстреля девет пъти плевенска библиотека

Въоръжен вандал, „празнуващ“ идването на Новата година, разстреля с девет куршума Регионалната библиотека „Христо Сми...

Снимки: БГНЕС

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Ипон 4 Ипон преди 1 година Профил на трол?
  Опа-а-а-а! Усещам сладък и доходоносен охранителен "бизнес" за десетилетия напред! С 4 кабинки охрамители до 4-те ъгли на обекта за по 20-30,000 лв. на месец от общината или държавата! Ке-е-е-еф, майка му стара! Пък и ще можеме да назначиме и 4-5 нови вицепремиери по вътрешен ред и сигурност с по 1000 души служители всеки - все партийни+ДС фигуранти като сегашния едрогабаритен държавно с виж още ›› връх-охранен ДС-Ванче караАлбонос!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Да ги хванат и да ги накарат да изчистят. Срамота.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ужасна и отвратителна новина! Поредното доказателство, че за съжаление, родителите на тези копелета са само биологични такива, но не и да възпитават копеленцата си в морал и добро възпитание! А щом има немалка част от обществото ни, подкрепяща такива кощунствени действия и подигравки към Православната Църква (като Духовна Авторитетна Институция, така и като Свят Божий Храм!), значи няма бъдеще за виж още ›› това пропаднало общество! На такива кощунственици прошка НЕ ТРЯБВА да има! НИКАКВА ПРОШКА!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ужасна и отвратителна новина! Не искам и да си помислям какво ги чака тия копелета, които са направили това кощунство! Нещастници! Тези вандали, които са извършили това трябва да бъдат хванати и наказани!