Защо Западен парк в София изглежда така? (ВИДЕО)

15573
Защо Западен парк в София изглежда така? (ВИДЕО)
Снимка: Спаси София

От "Спаси София" днес изпратиха позиция до медиите, в която питат ръководството на Столичната община какво се случва с ремонта на Западен парк. Активистите многократно са обиколили обекта, но на строителната площадка не е имало нито един работник или техника. “Ремонтът на Западен парк, на стойност 11 млн. лв., трябваше да бъде завършен до края на 2018 г., но на обекта не се работи. Въпреки многократното удължаване на сроковете, само около 20% от предвидените работи в парка са завършени. Смятаме, че г-жа Фандъкова дължи ясен отговор на въпроса какво се случва с проекта и кога най-накрая ще бъде завършен този ремонт”, казва Борис Бонев от организацията.

Активистите припомнят, че паркът е единствен за редица столични квартали като Люлин, Западен парк, Илинден, но повече от година е неизползваем заради необезопасените изкопи, разораните алеи и стърчащите кабели. Те не приемат оправданието на Столичната община, че строителните дейности в целия парк спират, заради нуждата от препроектиране на една арка на входа на парка. “Обяснението е абсурдно и показва подценяване на интелекта на столичани. Защо се спира работата в целия обект, ако проблем има единствено с една арка? Стотици хиляди граждани са възпрепятствани да ползват парка и Общината е длъжна открито да признае какви са проблемите и кога ще бъдат отстранени”, настоява Гергин Борисов.

Спаси София пита Фандъкова: Защо не използвате новата тролейбусна линия 7?

Гражданската организация Спаси София пита кмета на столицата, Йорданка Фандъкова, защо не използва новата тролейбусна линия 7, когато о...

“Питаме как г-жа Фандъкова ще излезе пред столичани да поиска четвърти мандат, щом месеци наред бяга от обяснения за неспиращите проблеми на ключовите обекти? Фактът, че подобни забавяния има на всички големи проекти на Столична община, ясно доказва, че проблемът е системен и това ръководство не разполага с необходимите компетенции и капацитет, за да ги изпълни качествено и в срок”, заяви Борис Бонев, независимият кандидат за кмет на Спаси София.

Гражданите подозират, че вината за огромното забавяне не е на фирмата изпълнител, а в частното проектантско бюро, на което Общината е възложила проектирането. Припомняме, че одобряването на всички проекти минава през съгласувателна процедура на Столичната община, която изглежда не си е свършила работата и не е отстранила навременно пропуските, заради които сега се налага спиране на обекта.

Това е петият сигнал на организацията за ремонта на Западен парк, който от самото начало имаше проблеми. След като стана ясно, че строителната фирма сериозно изостава с дейностите, от Столичната община неколкократно одобриха удължаване на срока и променяха крайната дата на завършване на обекта.

Борис Бонев пред Actualno.com: Слагаме край на практиката "ремонт на ремонта" в София

Борис Бонев от неправителствената организация “Спаси София” бе издигнат за кандидат за кмет на столицата. Новината дой...

От "Спаси София" сигнализират и че част от информационните табели, задължителни за всеки проект финансиран със средства на ЕС, вече са премахнати, както и че сега проектът е възложен за препроектиране на общинското дружество "Софияпроект". “Плащат се пари на частни проектантски дружества за проекти пълни с дефекти, които после трябва да бъдат коригирани от страна на общинските предприятия. Намираме това за лоша практика, предизвикваща редица проблеми и това трябва да бъде прекратено”, завършват от "Спаси София".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Скандали в БСП-София: Кой ще е председател на групата в СОС?

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София